Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Koopman: De reep van Van der Burgh Chocolaad

Door Redactie indebuurt 15 februari 2016

Iedere week vertelt een Delftse ‘koopman’ over zijn mooiste product. Deze week prijst ondernemer Richard Van der Burgh zijn speciale chocoladereep aan.

“Goede chocolade hoort een cadeautje te zijn, dat is ons motto. We gebruiken daarvoor hoogwaardige, fair trade chocolade van de Belgische producent Callebaut, met meer dan een eeuw ervaring. Daar kan bijna niemand aan tippen! Belgen staan natuurlijk ook bekend om hun goede chocolade, samen met de Zwitsers.”

“De reep is – net als al onze producten – met de hand verwerkt. Eerst smelten en tempereren we de chocolade. Zo wordt het hard en krijgt het product een mooie glans. Na het gieten en de koeling doen we er een folie en vrolijke wikkel omheen. De reep is dan klaar om verkocht te worden.”

“Je kan jezelf natuurlijk verwennen of een reep cadeau doen, als verrassend alternatief voor die bos bloemen of fles wijn. Wat we vaak als tip geven: breek een klein stukje af, neem er een slok goede koffie of thee bij en…laat de chocola maar smelten! De smaakexplosie die je dan ervaart is waanzinnig. Echt een andere manier van chocola beleven.”

“Goede chocolade hoort een cadeautje te zijn, dat is ons motto”

“De chocolade zelf is een vast gegeven. Waar wij wat aan kunnen toevoegen zijn de overige ingrediënten. Ik kreeg een tip over hazelnoten uit Italië, regio Piemonte. Die smaak is zó subliem, die noot heeft zó veel karakter. Of neem de amandelen die we op turf laten stoken. De rokerige, knapperige amandel geeft een bite als tegenhanger van de romige melkchocolade. Geweldig om zulke combinaties te ontdekken en te verfijnen.”

Chocoladereep puur (300 gram, 54 procent cacao) voor 14,95 euro

Ben jij ondernemer in Delft en wil je ook een keer een podium voor een van je topproducten? Mail naar: [email protected]Meer over Van der Burgh Chocolaad ontdekken?

Van der Burgh Chocolaad

speciaalzaken

Gesloten10:00 - 18:00

Vrouwenregt 2, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.