Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheers! 7 x plekjes in Delft voor liefhebbers van speciaalbier

Door Iris Olsthoorn 29 juli 2019

Een avondje Delft is natuurlijk een groot feest voor liefhebbers van kroegjes, cafés en terrasjes. Een extra pluspunt: liefhebbers van speciaalbier hebben het hier voor het uitkiezen. Wij zetten zeven plekjes op een rij waar je goed speciaalbiertjes kunt drinken. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Delfts Brouwhuis

De nieuwste aanwinst op het gebied van speciaalbier: het Delfts Brouwhuis. Je kiest hier een biertje uit één van de 20 taps. Je hoeft niet bang te zijn dat je elk bezoek hetzelfde drinkt, want de tapkaart verandert bijna elke week. Ongeveer tien van de bieren op de kaart zijn door de Delftse Brouwers zelf gebrouwd, de rest zijn bijzondere bieren van bijvoorbeeld Brouwerij de Molen of De Natte Gijt.


Meer over Delfts Brouwhuis ontdekken?

Delfts Brouwhuis brouwerijen

Hippolytusbuurt 43 , Delft

Bekijk meer:brouwerijen

Het Klooster

Klooster
De bar

Bij Het Klooster draait het maar om één ding: goede en bijzondere bieren. Op de letterbordjes in het café vind je 20 bieren van de tap en 180 (!) bieren van de fles. Veel biertjes hebben niet-alledaagse namen zoals ‘motorolie’ en ‘hop into the night’. In dit café worden vaak jubileumbieren of speciale samenwerkingen tussen brouwerijen geserveerd.


Meer over Café het Klooster ontdekken?

Café het Klooster bars

Gesloten14:00 - 01:00

Vlamingstraat 2, Delft

Bekijk meer:bars

Locus Publicus

Local publicus
Foto: instagram thongxua

In 1978 opende Locus Publicus zijn deuren en was het meteen één van de eerste cafés in Nederland waar je Belgisch bier kon drinken. Ondertussen kan je er bieren drinken van over de hele wereld, want deze kroeg heeft tweehonderd verschillende bieren op fles en dertien op tap.


Meer over Locus Publicus ontdekken?

Locus Publicus cafés

Gesloten12:00 - 01:00

Brabantse Turfmarkt 67, Delft

Bekijk meer:cafés

Bierhuis de Klomp

bierhuis de klomp Delft

Bierhuis de Klomp is het alleroudste café in Delft. Van buiten lijkt het klein, van binnen is het er groot. Net als het assortiment speciaalbier. Je kunt hier trouwens ook terecht voor een heleboel soorten jenever.


Meer over Bierhuis De Klomp Delft ontdekken?

Bierhuis De Klomp Delft cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Binnenwatersloot 5, Delft

Bekijk meer:cafés

Doerak

Foto: Facebook Doerak

Biercafé Doerak heeft een assortiment van 12 bieren op de tap, waarvan er 7 regelmatig wisselen. Daarnaast verkopen ze nog 170 verschillende soorten bier van fles. Je kunt hier biertjes drinken uit allerlei uithoeken van de wereld, van Belgische biertjes tot Schots of Amerikaans bier.


Meer over Biercafé Doerak ontdekken?

Biercafé Doerak cafés

Gesloten16:00 - 01:00

Vrouw Juttenland 17, Delft

Bekijk meer:cafés

De Gist

de gist

De Gist heeft behoorlijk wat keuze in bieren van de tap. Maar wat ze óók hebben is een selectie flessen van 75cl. Leuk als je iets te vieren hebt met vrienden! Het grote flessen assortiment bestaat bijvoorbeeld uit Cuvee de Chateau en Pauwel Kwak. Ook fijn voor wie even geen alcohol wil: op de low alcohol kaart staan zeven verschillende biertjes.


Meer over De Gist ontdekken?

De Gist bars

Geopend09:00 - 01:00

Phoenixstraat 4, Delft

Bekijk meer:bars

Belvédère

belgisch biercafe belvedere

Bij dit Belgische Biercafé is de keuze enorm. Er staan tien bieren vast op de tap en dan zijn er ook nog vijf wisseltaps. De biertjes op de tap komen (duh) allemaal uit België. Op de fles heeft Belvédère ook nog eens een heleboel bieren; negen soorten in 75cl flessen en nog zo’n 75 soorten in gewone flesjes. Succes met kiezen hè!


Meer over Belgisch biercafé Bélvedère ontdekken?

Belgisch biercafé Bélvedère cafés

Gesloten12:00 - 01:00

Beestenmarkt 8, Delft

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.