De Centrale is weer open na een maand vakantie én heeft een nieuwe menukaart

Aangeboden door De Centrale 2 augustus 2017

We hebben het lekkere eten en de gezelligheid van De Centrale een maand moeten missen. Maar donderdag zijn de mannen van het restaurant weer terug – en hoe! Er is een spiksplinternieuwe menukaart én er hangt nieuwe kunst aan de muren.

Afgelopen maand zijn Daan, Thijs en Sjaak een op vakantie geweest en hebben ze volop nieuwe inspiratie op gedaan. “Sjaak is Frankrijk en Spanje doorgereisd en heeft daar met allerlei lokale ingrediënten gekookt”, vertelt Daan. “Thijs en ik zijn allebei naar Noord-Italië geweest. Ik heb hier veel wijnhuizen bezocht voor de nieuwe wijnkaart en de wijn-spijscombinaties in het menu.”

Dit staat er op de kaart

Donderdag 3 augustus is het luieren voorbij en gaan de mannen weer aan de bak. Dat doen ze meteen met een nieuwe menukaart. Wat erop staat? Daan vertelt: “We hebben bijvoorbeeld een gazpacho met komkommersorbet en haring, zalm gepekeld in rode biet en een runderstoof ‘en croute’ met vlees van Hoeve Biesland.” Verder staat er een héél bijzonder dessert op de kaart: met gin geïnfuseerde komkommer met komkommerschuim en yoghurtsorbet “Een verrassend lekkere combinatie: het dessert is fris door de komkommer, maar ook kruidig door de gin. Het doet een beetje denken aan gin tonic.”

Nieuwe borrelkaart

Daarnaast is De Centrale vanaf nu nóg een betere plek om te borrelen, want er is een nieuwe borrelkaart! “Op de ‘Centrale borrelplank’ staan onder meer Nederlandse cocktails (zoals een dutch mojito en een dutch old fashion), 21 speciaalbieren op fles en wisselende Nederlandse bieren op tap. Voor de wijnliefhebbers hebben we mooie wisselende wijnen op glas uit Europa, náást de elf vaste open flessen.” Kortom: aan ieders alcoholische voorkeur is gedacht.

Nieuwe kunst

Terwijl je van je ‘nieuwe’ gerecht of borrel geniet, kan je ook naar nieuwe kunst kijken. “We wisselen de kunst aan de muur iedere vier maanden. Vanaf donderdag hangen de schilderijen van Delftenaar Jim Impelmans aan de wand”

Wil jij als één van de eersten gaan genieten van de keuken en kunst bij De Centrale? Reserveer dan hier je tafel of ga naar de openingsborrel op zondag 6 augustus.

De Centrale restaurants en horeca

vandaag gesloten

Voldersgracht 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
Deze Partnerbijdrage wordt je aangeboden door De Centrale en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.