Bucketlist voor Delftse foodies: dit moet echt je een keer gegeten hebben

Door Iris Olsthoorn 22 september 2018

Taartjes, broodjes, ijskoffies: als je ook maar een béétje een foodie bent, zit je in Delft wel goed. Want hier is op iedere hoek wel iets lekkers te nuttigen. Maar welke Delftse specialiteiten mag je nu écht niet overslaan? We zetten ze voor je in een bucketlist! Kan jij ze allemaal afvinken?

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Appeltaart van Kobus Kuch

kobus kuch appeltaart

Met stip op één: de appeltaart van Kobus Kuch. Van heinde en verre komen mensen naar Delft om dit taartje te proeven en dat is helemaal terecht. Waarschijnlijk heb jij hem al lang vele malen verorberd, maar zo niet: ga. Nu.


Meer over Kobus Kuch ontdekken?

Kobus Kuch cafés

Nu gesloten10:00 - 01:00

Beestenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:cafés

Broodje Leo

Broodje Leo

Dit fameuze broodje van Slagerij Leo van Vliet is vooral bekend bij studenten, maar zeker ook het proberen waard voor andere Delftenaren. Wat er precies op zit, is altijd een raadsel (en zijn namelijk talloze variaties ‘Broodje Leo’) en dat maakt het extra leuk.


Meer over Slagerij Leo van Vliet Delft ontdekken?

Slagerij Leo van Vliet Delft slagers

Vandaag gesloten

Oude Kerkstraat 9, Delft

Bekijk meer:slagers

De overheerlijke kaasjes van Verkade & Jacques

verkade & jacques nieuwstraat delft

De echte foodie weet deze winkel op de Brabantse Turfmarkt feilloos te vinden. En al helemaal als je van kaasjes houdt: het assortiment is eindeloos. Waarschijnlijk verlaat je de winkel ook nog eens met een fles wijn die goed bij je kaasje past, et voila – een avondje genieten (zoals alleen een echte foodie kan) is gegarandeerd.


Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

Vandaag gesloten

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

Koe uit de regio

foodfeest hoeve biesland
Foto: Hoeve Biesland

Trek in een mals, lekker stukje vlees? Als echte foodie weet je het wel: de allerlekkerste optie is om vlees uit de regio te halen. Wist je bijvoorbeeld dat Hoeve Biesland rund- en lamsvlees verkoopt van eigen boerderij? Dan weet je zeker dat de koe of het schaapje een lekker leven heeft gehad in de (bijna-)Delftse weilanden.


Meer over Hoeve Biesland Delfgauw ontdekken?

Hoeve Biesland Delfgauw groenteboeren

Vandaag gesloten

Bieslandseweg 1, Delfgauw

Bekijk meer:groenteboeren

Delftse biertjes

Behalve dingen om te eten, zijn er ook drankjes die je als etenslevensgenieter niet over mag slaan. Als je van bier houdt en de afgelopen jaren al talloze (buitenlandse) speciaalbiertjes hebt geproefd, hebben we een leuke tip voor je: bier van Bierhistorie Delft. Delft was vroeger de grootste bierstad van Nederland, en de mannen en vrouwen achter deze organisatie proberen dat weer een beetje terug te brengen. Dat doen ze met rondleidingen en rondvaarten, maar óók door hun eigen biertjes te brouwen. En geloof ons: dat is echt een aanrader.

Ijsje van de Lelie

Chocolaterie De Lelie

Goed – velen van jullie zullen dit een flinke inkopper vinden – maar de ijsjes van de Lelie kunnen natuurlijk niet missen in de bucketlist! Je weet waarschijnlijk al hoe overheerlijk het ijs van de Lelie smaakt, maar heb je ook al eens de typisch Delftse smaken Delftenaar of Kobus Kuch appeltaart geproefd?


Meer over Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ontdekken?

Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ijssalons

Vandaag gesloten

Voorstraat 10, Delft

Bekijk meer:ijssalons

Eten met een ster

aan de zweth
Foto: Facebook Aan de Zweth

Een échte foodie moet natuurlijk een keertje op chique uit eten. Want hoewel jij overal wel de lekkerste dingen weet te scoren, is zo’n sterrendiner toch nog nét wat specialer. In Delft hebben we helaas géén restaurants met Michelinster, maar gelukkig wel op fietsafstand! Bij Niven in Rijswijk en bij Aan de Zweth kun je terecht voor eten met een ster.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.