Brrr, wat is het snertweer! Hier kan je soep afhalen in Delft

Door Ilse Zoutewelle 6 juni 2017

Met het onstuimige weer van deze week willen we niets liever dan met een dekentje op de bank kruipen en een warm kommetje soep in de hand. Omdat zelf soep maken dan óók teveel moeite is, tippen we 5 plekken waar je je soepje gewoon kunt afhalen. 

<< < Pagina 1 / 5 >

De markt

Wil iedereen bij jou thuis een ander soepje? Ga dan op donderdag langs bij de kraam van Ambachtelijke Soepen op de markt. Tina staat hier met haar huisgemaakte soepen (zelfs de bouillon trekt ze zelf!) die je per halve of hele liter kunt meenemen. De keuze is reuze: het gaat van aspergesoep tot bospaddenstoelentruffelsoep.

Ambachtelijke Soepen

vandaag gesloten

Markt 1

Bekijk meer:

Tuz & Biber

Foto: Tuz & Biber

Laat je je graag verrassen? Bij Tuz & Biber naast de Oude Kerk wordt telkens een andere soep geserveerd. Je kan hier terecht voor vers, voedzaam eten zonder teveel poespas met een Turkse twist. Wij proefden de courgettesoep er al eens – die was echt héérlijk. Bonus: mocht je jezelf willen trakteren op een toetje (tuurlijk, heb je verdiend!), kan je je hier meteen te goed doen aan een lekker stukje vers gemaakte baklava. Tuz & Biber is de meeste dagen tot 17.00 uur open, dus als je ’s avonds een soepje wil, moet je op tijd komen.

Tuz & Biber lunch

nu open10:00 - 16:00

Voorstraat 8

Bekijk meer: lunch

Koko Loco

Food Trailer
Je herkent Koko Loco aan de zwarte foodtruck

Iris en Eveline staan op maandag bij de TU en op donderdag op het terrein van Allseas met één product in hun foodtruck: soto ayam. De Indonesische soep is gemaakt naar recept van Iris’ Indonesiche oma, dus hij móet wel lekker zijn. Benieuwd waarom de twee zijn begonnen met Koko Loco en wat hun soto ayam zo bijzonder maakt? Dat lees je hier.

Koko Loco restaurants

Bekijk meer: restaurants

Haka

Haka restaurant DelftWie graag supergezond eet, kent saladebar HAKA ongetwijfeld. Maar wist je dat ze ook prima soep serveren? Momenteel staat de soep met rode kool, granny smith, komijn en kruidnagel op het menu (tja, je moet ervan houden). En handig: je hoeft je warme dekentje op de bank niet eens te verlaten, want bezorgservice Deliveroo komt het gewoon bij je brengen.

HAKA Delft lunch

nu open12:00 - 21:00

Wijnhaven 13

Bekijk meer: lunch

The Living

The Living restaurant DelftBij The Living wordt er biologisch en volgens het seizoen gekookt, dus het menu (en dus ook de soep) is iedere keer anders. Deze week staat er pompoensoep met salie en courgettesoep met dragon op het menu. En wil je je soep meteen opeten? Dan kan dat ook!

The Living Delft biologische restaurants

nu open12:00 - 20:00

Asvest 8

Bekijk meer: biologische restaurants
<< < Pagina 1 / 5 >
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie