Bourgondisch genieten aan de gracht: bij deze Franse bistro kan het
Aangeboden door Bistro Mes Amis
De mensen, de muziek en natuurlijk het eten: in Frankrijk uit eten gaan is een sensatie voor al je zintuigen. Toch hoef je voor dat gevoel geen honderden kilometers te rijden. Reserveer bij Bistro Mes Amis aan de Hippolytusbuurt en voilà: je bent in la France.
In het huiselijke interieur, compleet met kroonluchter en gave muurschildering, kijk je je ogen uit. Er klinkt Franse muziek en uit de keuken komen heerlijke geuren op je af. Pas als je naar buiten kijkt, weet je: oja, ik ben in Delft!
Lees verder onder de foto’s >
450 jaar oud pand
En dat is precies wat eigenares Marika Gelauf en haar man Eric willen bereiken. In het voorjaar van 2021 openden zij de bistro. “Een eigen zaak runnen is altijd al onze droom geweest”, zegt Marika. “Het pand is gebouwd rond 1580. Een droomplek voor een authentieke bistro.”
Omdat ze middenin coronatijd eigenaar werden, gaf dat hen de mogelijkheid om het pand te verbouwen. Daarbij is het middeleeuwse karakter bewaard gebleven, zoals de bakstenen muren en tegeltableaus die op verschillende plekken zichtbaar zijn. Ook buiten zit je trouwens heerlijk, want Bistro Mes Amis heeft een zonnig terras aan de gracht.
Tijd en aandacht
Naast de sfeer zijn het natuurlijk de gerechten waarvoor je een bezoek wilt brengen aan Mes Amis. Die worden gemaakt door chef-kok Jeff Snoeck (54). Hij heeft 38 jaar ervaring als kok en is gespecialiseerd in de Franse keuken.
Een groot deel van zijn carrière werkte hij in Frankrijk. Zo werkte hij vijf jaar bij Chateau de Pallanne in het zuidwesten van Frankrijk. “Daar heb ik de Franse keuken van binnen en buiten leren kennen. In het jachtseizoen kwam de jager net geschoten wild brengen. Aan ons de taak om alles klaar te maken voor bereiding. Ik leerde hoe je alles schoonmaakt, maar ook hoe je alles gebruikt. Uit één dier maakten we zo tien, elf gerechten.”
Elke hap een smaaksensatie
Volgens Jeff kent elk Franse gerecht drie belangrijke basisingrediënten: tijd, aandacht en liefde. “Ik wil originele smaaksensaties creëren. Dat kost nu eenmaal tijd. Neem onze terrine van eendenlever. Daarin heb ik dronken rozijnen verwerkt. Die rozijnen laat ik 48 uur weken in Floc de Casgogne, een blanke Armagnac met druivensap. Zo krijgen ze een prachtige volle smaak die perfect combineert met de eendenlever. Een waanzinnig gerecht dat je geproefd moet hebben.”
Lees verder onder het Instagrambericht >
Diverse menukaart
Op de menukaart staan nog veel meer overheerlijke gerechten. Van sommige heb je misschien wel eens gehoord zoals escargots (slakken uit de oven met boerenboter en tuinkruiden) of steak tartare, maar er zitten ook minder bekende gerechten tussen, zoals artisjoktaart en gekonfijte kalfswangetjes.
Heb je gerechtenwensen buiten de kaart om? Aarzel dan niet om te bellen. Volgens Jeff is alles mogelijk. Met een lach: “Zolang het maar geen hamburgers zijn.” Mooie Franse wijn erbij en bon appetit!