Bij dit restaurant in Delft kun je nu al mosselen eten

Aangeboden door Grandcafé De Sjees 6 juli 2018

Hoera! De allereerste échte Zeeuwse mosselen zijn opgevist! Natuurlijk hoef je niet helemaal naar Zeeland te rijden om te genieten van een lekker pannetje mosselen, want in Delft zijn ze ook al te krijgen. Grandcafé de Sjees heeft de één van de eerste lichtingen bemachtigd en zet ze vanaf vrijdag voor je klaar.

Maarehm, is het niet een beetje vroeg voor mosselen? Vincent van De Sjees weet hoe het zit: “Door het warme weer zijn ze eerder volgroeid en begint het seizoen heel vroeg.” Dat betekent dus ook: langer genieten!

Buitenkeuken op het terras

De mosselen bij De Sjees worden niet klaargemaakt in de gewone keuken, maar er staat vrijdagavond een heuse buitenkeuken op het terras. “Zo kun je zien hoe ze worden klaargemaakt”, vertelt Vincent van De Sjees. “We hebben twee varianten: eentje met provençaalse kruiden, mosselgroente en knoflook- whiskeysaus en een Spaanse versie met chorizo, tomatensaus, mosselgroente en cajunkruiden. Bij het pannetje krijg je natuurlijk frietjes.

Bijpassend drankje

Onmisbaar bij Mosselen: een lekker drankje. Nu kun je gaan voor het traditionele glas witte wijn, maar De Sjees heeft ook een paar andere suggesties. “We hebben een bijpassend speciaalbier en twee gin tonics.”

Tip: reserveer vooraf

Je kunt nog de hele zomer terecht bij De Sjees voor mosselen, maar wil je één van de eersten zijn die een mosselpan soldaat maakt? Reserveer dan zodat je verzekerd bent van een plekje.

Grandcafé De Sjees cafés

Nu open09:30 - 01:00

Markt 5, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.