Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Ciao Express bestel je nog steeds superlekkere pizza’s

Aangeboden door Ciao Express Delft 28 augustus 2020

Bíjna iedere Delftenaar heeft weleens een pizza besteld bij het oudste bezorgrestaurant van Delft: Ciao Express. Het restaurant wordt nu al een tijdje gerund door Giancarlo, de zoon van Gianni Idili. “Het bakken van een écht goede pizza is wat ik het leukst vind.”

Het eerste wat Giancarlo aanpaste toen hij het restaurant van zijn vader overnam was de naam. “Zeker nu San Marco de deuren heeft moeten sluiten, is het belangrijk om te weten dat je bij ons nog steeds hele lekkere pizza’s kan bestellen. Ik vind het zonde dat er met de sluiting van San Marco een stuk historie is verdwenen, ze waren ooit de beste in hun soort. Absoluut een gemis voor Delft!”

ciao expressEerste bezorgrestaurant

Giancarlo heeft grote schoenen om te vullen, want zijn vader was naast doorgewinterde pizzabakker ook de eerste Delftenaar die begon met het bezorgen van pizza. “Dat was echt een gouden greep van hem. Niemand deed dat en mensen vonden het geweldig. Ze stonden letterlijk op de stoep te wachten tot we langs kwamen. Maar na dertig jaar lang non-stop werken, vond mijn vader het wel genoeg.”

Vakmanschap

Giancarlo heeft de fijne kneepjes van het vak van zijn vader geleerd. “Van hem en mijn oom uit Italië heb ik geleerd hoe ik écht goede pizza’s moet bakken. Hoewel ik mijn recepten nog iedere dag perfectioneer: ik houd rekening met de temperatuur buiten, hoe hoog de luchtvochtigheid is en pas daar mijn recept op aan. Hetzelfde geldt voor de tomaten, die zijn ook de ene keer zuurder dan de andere. Maar dat maakt het juist leuk!”

Ben je benieuwd hoe de pizza’s van Ciao Express worden gemaakt? Dat lees je in het artikel hieronder. Meteen bestellen kan trouwens ook: dat doe je hier.

ciao express

Kijkje achter de schermen: zo wordt de pizza van Ciao Express gemaakt

Als je een pizza bestelt, is het enige wat jij ziet de bezorger, de doos en de pizza zelf. Maar wat ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ciao Express Delft. Meer over Ciao Express Delft ontdekken?

Ciao Express Delft italiaanse restaurants

Gesloten16:00 - 21:45

Huyterstraat 6, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.