Waarom je de wijntjes van Belvédère écht eens wilt proberen

Aangeboden door Belgisch biercafé Bélvedère 7 april 2018

De eerstvolgende keer dat je naar Belgisch Biercafé Belvédère gaat, kun je beter maar met de fiets komen. Het café heeft namelijk een splinternieuwe wijnkaart met wijnen erop die állemaal lekker zijn. Hoe dat kan? Ze zijn uitgezocht door de gasten van Belvédère zelf!

Floor van Belvédère vertelt: “We hebben een aantal wijnliefhebbers uitgenodigd en gevraagd wat zij zouden willen drinken bij ons. Vervolgens hebben we met die groep een wijnproeverij gedaan. De wijnen die toen zijn uitgekozen, staan nu bij ons op de kaart!” Naast de acht huiswijnen staan er nu vier witte en twee rode wijnen op de kaart. Waarom het maar liefst vier witte wijnen zijn geworden? “Er zat zoveel verschil in de witte wijn, dat we ze echt allemaal op de kaart wilden zetten. Ze komen ieder uit een ander land: Spanje, Italië, Frankrijk en de VS. Dat maakt dat ze allemaal écht anders zijn. Naast de rode en witte wijn hebben we ook een nieuwe prosecco, de Schlumberger white. Dit is echt zo’n fles die je bestelt als je iets te vieren hebt: de fles ziet er feestelijk uit en het is onwijs lekker.”

Lekker borrelen

De nieuwe wijnen van de kaart gaan alleen per fles. Dat is niet bepaald een straf, hoor: “We vragen tussen de €24,50 en €29,50 per fles. Dat is alleen maar ‘flessengeld’ zoals dat in horecatermen heet: in een ander restaurant zou je voor dezelfde wijn zo een tientje meer betalen.” Dat betekent dat je dus nog genoeg geld overhoudt voor een lekkere borrelhap erbij. “We hebben hele lekkere kaas en worst van Verkade & Jacques, dat maakt je borrel écht compleet.”

Heb je zin gekregen om dit weekend (het wordt lekker weer!) een wijntje te drinken op het terras van Belvédère? Doen! Wees er wel op tijd bij, want het wordt ongetwijfeld druk.

Belgisch biercafé Bélvedère cafés

Nu gesloten10:00 - 02:00

Beestenmarkt 8, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.