Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arno van Verkade & Jacques: ‘Ons verse varkensvlees is heerlijk én betaalbaar’

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 27 september 2019

Verkade & Jacques op de Brabantse Turfmarkt heeft sinds kort iets nieuws: vers vlees van de Duroc en Livar varkens. Verkoper en slager Arno weet alles over deze bijzondere vleessoorten en vertelt er meer over.

“We verkochten al verse kipfilet, kogelbiefstuk, varkenshaas en buikspek”, vertelt Arno. “Dit assortiment wilden we graag uitbreiden, omdat we merkten dat mensen graag voor een goed stuk vlees naar ons komen. Na veel rondkijken en experimenteren kwamen we op de Duroc en Livar varkens. Duroc wordt gehouden in Spanje, de Livar varkens wroeten in de Limburgse grond. Beide vleessoorten hebben een uitmuntende en onderscheidende smaak.”

Geweldige smaak

Wat maakt het vlees dan zo bijzonder? “Het vetpercentage van een stukje Duroc varkensvlees ligt op 5,5 procent: bij een normaal varken is dat 1,2 procent. Het gaat dan om enkelvoudige onverzadigde vetzuren: dit zijn gezonde vetten. Door het hoge vetpercentage wordt het minder snel droog. Verder mag je dit vlees ook rosé eten. Dat geeft een heel andere smaakbeleving dan wanneer je het moet doorbakken. Het is sappig en zacht van smaak. Je hoeft het trouwens amper te marineren en bijkruiden: het is al lekker van zichzelf.”

Ook het vlees van het Livar varken is speciaal. “Dit is is een Limburgs kloostervarken dat met de krul in de staart wroet in de grond. Deze dieren genieten van regionaal geteelde granen. Het vlees is lekker mals en sappig.”

Betaalbaar

Je kunt bij Verkade & Jacques verschillende stukken van het Duroc en Livar varken kopen. “We hebben varkensfilet, varkenshaas, bacon, buikspek, sucade en schouderstukken die je kunt stoven. Verder hebben we ook hamburgers en braadworsten.” Het vlees is trouwens ook betaalbaar: kom zelf maar eens een kijkje nemen in de winkel!


Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

adv.