Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x terrassen buiten het centrum van Delft

Door Iris Olsthoorn 4 augustus 2020

De binnenstad van Delft is natuurlijk hartstikke gezellig met de terrassen op de Markt, Beestenmarkt en Doelenplein, maar soms wil je éven wat anders proberen. Gelukkig liggen er ook buiten het centrum van Delft superleuke en gezellige plekjes om neer te strijken. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

KopieKoffie

Foto: Fred Leeflang / AD Delft

Leuk en bijzonder: KopieKoffie heeft een terras ingericht op een grasveld aan de Chopinlaan. Officieel heeft de koffiezaak annex printshop geen terras, maar ondernemer Harmen van der Laan heeft alle zeilen bijgezet om dit tóch voor elkaar te krijgen. Er is zelfs een gele tuktuk met mooie koffiemachine neergezet. Je kunt er onder meer terecht voor smoothies of ijskoffie, maar ook voor panini’s en broodjes pittige kip van Rasta Henry. Het AD deed dit leuke interview met Harmen en zijn medewerkers.


Meer over KopieKoffie & PrintPlezier ontdekken?

KopieKoffie & PrintPlezier koffiebars

Vandaag gesloten

Chopinlaan 377, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Voldaan Buitenkeuken

Voldaan Buitenkeuken
Foto: Voldaan Buitenkeuken

Hapje eten op het terras? Voldaan Buitenkeuken op de Schoemakerplantage heeft al zijn foodtrucks, inclusief mobiele pizzaoven en mega-bbq-grill op zijn terras staan. Koken doen ze hier voornamelijk buiten en dat is maar goed ook, want het buitenterrein is te gek. Er staan voldoende picknickbanken, er hangen vrolijke lichtbolletjes en voor kinderen is het ruige achterterrein een perfecte speelplek. Wat je hier eet: versgebakken pizza’s en vlees en vis die heel langzaam (soms wel 18 uur!) op de bbq voor je liggen te garen.

Let op: Voldaan Buitenkeuken is op vakantie tot 13 augustus!


Meer over Voldaan Buitenkeuken ontdekken?

Voldaan Buitenkeuken bbq restaurants

Gesloten10:00 - 23:00

Schoemakerstraat 97K, Delft

Bekijk meer:bbq restaurants

Du Midi

Du Midi ligt tussen de weilanden en bomen in, een klein stukje buiten Delft. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner, of gewoon een borrel. Het voelt hier alsof je even op vakantie bent, door de sfeer van het café en door de geitenweide (wild life, hallo!) Het eten is hier ook nog eens heerlijk en veelal biologisch.


Meer over Café du Midi ontdekken?

Café du Midi koffiebars

Gesloten09:00 - 23:00

Noordeindseweg 70, Delfgauw

Bekijk meer:koffiebars

StadsPlantage

de stadsplantage
Foto: Facebook De StadsPlantage

Als je zin hebt in een vakantiegevoel, zit je goed bij de StadsPlantage bij de Schoemakerloods. Hier drink je Portugese en Nederlandse (!) wijnen en geniet je van heerlijke mediterraanse borrelhapjes.

Let op: De StadsPlantage is vanwege het coronavirus alleen op zondag open tussen 12.00 en 18.00. 


Meer over De StadsPlantage ontdekken?

De StadsPlantage restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 18:00

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

I Change

Niet erg ver buiten het centrum vind je I Change aan de Ireneboulevard. I Change heeft een enorm terrein, dus genoeg plek om te borrelen op 1.5 meter afstand. Kies je voor een plekje in de zon, onder de parasol, aan een picknickbank of op een loungebank? Het kan allemaal!


Meer over I CHANGE ontdekken?

I CHANGE restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Hoek Westlandseweg - Nieuwe gracht, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Vakwerkhuis café

Ook nét buiten binnenstad: het prachtig groene terras van het Vakwerkhuis Café. Bij dit pareltje aan de voet van de Sebastiaansbrug kun je terecht voor koffie, taart, lunch en borrel. Voor een echt vakantiegevoel neem je plaats in een van de strandstoelen!


Meer over Vakwerkhuis Café ontdekken?

Vakwerkhuis Café

Professor Snijdersstraat 2, Delft

Mooie Boules

Bij Mooie Boules kan je binnen een potje jeu de boulen met vrienden of familie, maar het terras mag er ook zeker zijn! De zaak heeft een mooie veranda gebouwd met daarop verschillende fijne plekjes. Je kunt hier terecht voor een wijntje, biertje, of eten uit een van de keukens uit de foodhal!


Meer over Mooie Boules Delft ontdekken?

Mooie Boules Delft cafés

Professor Schermerhornstraat 4, Delft

Bekijk meer:cafés

The Hangout

the hangout delft
Foto uit het archief (pre-corona, dus)

Of je nu wilt ontbijten, lunchen, borrelen of avondeten: bij The Hangout op de campus van de TU kan het voor een prikkie. Vanaf €10,50,- heb je bijvoorbeeld al een hamburger met van alles erop en eraan. The Hangout heeft een prachtig groot, zonnig terras, dus op een zonnige dag zit je hier goed.


Meer over The Hangout ontdekken?

The Hangout restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 00:00

Stieltjesweg 230, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Brouwerij tHuis

Foto: Robbert Roos / Delftse Post

Voor deze tip zul je wel even de fiets moeten pakken, want brouwerij tHuis ligt eigenlijk net in Den Hoorn. Aan Harnaschdreef 7 vind je de ruime biertuin van deze zaak. Hier drink je hele speciale biertjes: ze worden namelijk ter plekke gebrouwen door ondernemers Mark en Mariska. Proost!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.