7 x hier lunchen Delftse locals het allerliefst

Door Iris Olsthoorn 18 september 2018

Van broodje hummus tot verse tomatensoep – voor lekker lunchen buiten de deur hoef je in Delft nooit ver weg. Maar naar welke lunchtentjes gaan we nou het állerliefst? Deze vijf Delftenaren tipten hun favoriete plekken.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stads-Koffyhuis

stads-koffyhuis

“Het Stads-Koffyhuis is één van de eerste zaakjes die ik ontdekte in Delft, nog voordat ik in de stad kwam wonen”, vertelt local Wendy. “Mijn man en ik vonden het zelfs zo leuk dat we er op onze huwelijksdag zijn gaan lunchen met een aantal gasten. Er is een ruime keuze aan lekkere broodjes en koffies, het is er sfeervol en gastvrij en de mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Het terras op de boot is in de zomer een aanrader!”

Stads-Koffyhuis Delft cafés

Vandaag gesloten

Oude Delft 133, Delft

Bekijk meer:cafés

Il Tartufo

Il Tartufo Delft

Voor een Italiaanse ervaring in Delft, gaat local Katja naar Il Tartufo: “Hier kun je lekker lunchen. Je eet hier échte Italiaanse specialiteiten. Mijn favoriet is het plankje met vleeswaren, kaas en gegrilde groenten. Dat is echt heel lekker.”

Il Tartufo Delft italiaanse restaurants

Vandaag gesloten

Minderbroerstraat 2, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Barbaar

de barbaar delft
Foto: Facebook de Barbaar

Local Nienke weet wel waar ze moet zijn voor een lekkere lunch buiten de deur: bij Barbaar. “Mijn favoriete gerecht is het broodje hummus met gegrilde groenten.” En, nog een groot voordeel volgens Nienke: “Barbaar ligt een beetje van de toeristische route af.”

Barbaar Delft restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 18:00

Sint Agathaplein 4, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Slagerij Leo van Vliet

Slager Leo van Vliet Delft

Voor een afhaal-lunch gaat local Elize het liefst naar Slagerij Leo van Vliet: “Ze verkopen hier hele lekkere broodjes, écht perfect gewoon. Vooral de Griekse kipsalade hier is een aanrader.”

Slagerij Leo van Vliet Delft slagers

Vandaag gesloten

Oude Kerkstraat 9, Delft

Bekijk meer:slagers

Jans

Jans Delft

Michiel weet wel waar hij je naartoe zou sturen voor een lekkere lunch: “Lunchcafé Jans op de Brabantse Turfmarkt is de perfecte plek voor een gezellige lunch. Je kunt er lekker bijkletsen en ondertussen heerlijk eten. Vooral hun tosti’s van biologisch landbrood met Stolwijker kaas kan ik iedereen aanbevelen.”

Jans Delft koffiebars

Nu open10:00 - 22:00

Brabantse Turfmarkt 87, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Moeke

moeke delft blues festival delft

Nog zo’n pareltje om te lunchen: Moeke. Het is een van de favorieten van Debby: “Hier ga ik graag lunchen met vriendinnen. Ik ben iemand die graag van alles probeert en ik vind eigenlijk alles wat ze hier hebbenlekker. Ik heb niet echt één favoriet op de menukaart.”

Moeke Delft restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

Beestenmarkt 16, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ekoplaza

ekoplaza delft

Ook op plekjes waar je het niet meteen verwacht kun je heerlijk lunchen. Zoals bij biologische super Ekoplaza. Margrieta: “Ik kom graag bij Ekoplaza en ben erg blij met hun nieuwe lunchroom. Het is echt een lekker plekje om even rustig te zitten. Ik ga er graag heen met mijn kinderen. De banken langs de kant zijn onze favoriete plek. Heerlijk om hier even te genieten van warme choco voor de kids en een cappuccino voor mezelf en iets lekkers erbij. Er is ook altijd fruitwater te tappen uit een grote fles. Het speelhoekje is ook ideaal. Mijn kinderen vermaken zich er heel goed.”

Ekoplaza Delft supermarkten

Nu gesloten12:00 - 17:00

Vrouwjuttenland 33-35, Delft

Bekijk meer:supermarkten

Jouw favorieten

Voor de rubriek ‘leuk volgens local’ zijn we altijd op zoek naar favoriete plekken. Vind jij het ook leuk om ons te vertellen waar jij het liefste komt? Dan kan je dat hier invullen. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.