5 x waarom grandcafé De Sjees superleuk is voor alle Delftenaren

Aangeboden door Grandcafé De Sjees 13 april 2018

Grandcafé De Sjees is typisch zo’n plek waar heel Delft graag komt. Studenten houden hier een afstudeerborrel, vriendinnen eten een taartje en feestgangers komen een avondje dansen. We nemen je mee door het hart van het grandcafé, zodat je meer te weten komt over De Sjees en zijn Delftse bezoekers.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

De levensgenieter

Delftenaren die houden van lekker borrelen, weten dat De Sjees daar de perfecte plek voor is. Je kunt natuurlijk gaan voor een ‘gewoon’ glas wijn of bier, maar insiders weten dat de gin tonics bij De Sjees de beste zijn. Ze hebben maar liefst negen soorten, van ‘Ladies Gin’ met framboos tot Belgische gin met zwarte ceylon thee. Bij zo’n lekker drankje hoort natuurlijk ook lekker eten en ook daarmee zit het wel goed, want er staan méér dan genoeg lekkere happen op de kaart. Denk aan een kaasplank, geitenkaaskroketjes of old school bitterballen. Borrelen bij De Sjees doe je als het éven kan op het terras: de zon schijnt hier tot ’s avonds laat en in de winter is het aangenaam door de heaters.

Grandcafé De Sjees cafés

Nu open09:30 - 01:00

Markt 5, Delft

Bekijk meer:cafés

De vaste gast

de sjees delftVoor gaste gasten voelt De Sjees als een warm bad. “Zo zijn er gasten die iedere week terug komen voor het broodje carpaccio, een Brandt fluitje of een stuk appeltaart”, vertelt Linda. Voor vaste gasten doet het personeel De Sjees ook echt zijn best: “We hadden ooit een wijn uit de Verdejo op de kaart staan. Eén van onze gasten vond deze wijn zó lekker, dat we de die speciaal voor hen bestellen.”

De feestneus

Of je nu twintig bent of veertig: als je houdt van een lekker feestje, ga je in het weekend naar De Sjees. In de avond gaan de stoelen en tafels aan de kant en wordt het podium omgebouwd tot DJ booth. Achter de draaitafels staan de leukste Delftse DJ’s, zoals DJ Ajen. Biertje erbij (of een gin tonic, natuurlijk) en je avond kan niet meer stuk.

De vriendinnen

 

Bijkletsen op zaterdagmiddag met een vriendin? Bestel een taartje en een cappuccino en je zit de rest van de middag gebakken. De appeltaart moet je sowieso een keer hebben geprobeerd, want hij is gemaakt door Doris, de moeder van de eigenaar. En als je eens iets anders wilt, ga je voor één van de andere drie wisseltaarten. Ze worden gemaakt door het Delftse bedrijf Rode Rozen en Taartjes en zijn áltijd lekker.

De student

De eerste verdieping van De Sjees leent zich per-fect voor een goede borrel en dat weten de studenten in Delft maar al te goed. Zo’n beetje iedere week staat de zaal vol studenten voor een afstudeerborrel. Dat is ook niet zo gek: de ruimte heeft een eigen bar en de borrelhappen worden voor je geregeld.

De stelletjes

Of je nu al twintig jaar bij elkaar bent of komt voor een eerste date: dineren doet de Delftenaar bij De Sjees. Je kunt het lekker uitgebreid doen met een driegangenmenu, of juist simpel en snel met de dagschotel voor iets meer dan een tientje. Smakelijk is het in elk geval, met gerechten als lava cake, lamskoteletten en scharrelbiefstuk op de kaart.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.