Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna was vergeten dat ze in Delft zaten

Door Rosanne Becker 8 mei 2020

Danste je regelmatig tot in de late uurtjes in The Jungle, of was je op zaterdagavond niet weg te slaan uit de Speakers? Als je weleens terugverlangt naar de uitgaansgelegenheden uit vroegere tijden, word je vast heel blij van dit nostalgische lijstje: we maken a trip down memorylane naar vijf uitgaansgelegenheden van vroeger.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Triangel

In 1994 opende de Traingel haar deuren, al snel waren er veel dansliefhebbers te vinden in de discotheek. Rond 2008 begon de Koornbeurs elke vrijdagavond met speciale thema-avonden te organiseren. De feesten waren razend populair onder Delftenaren. Je moest er wel op tijd bij zijn, want als je pas om 23.00 uur aan kwam zetten, kon je in de rij gaan staan en was het niet zeker dat je voor 24.00 uur wel aan het dansen was.

De Triangel is trouwens niet voorgoed weg. Er bestaat namelijk nog steeds een Facebookpagina waar je nog hele leuke foto’s kunt vinden. Wie weet spot je jezelf of een andere bekende!

Posted by Underground Delft / Triangel Delft on Sunday, 19 January 2020

Speakers

Een aantal jaar was het voor iedereen wel duidelijk waar ze moesten zijn om een goed feestje mee te maken. Speakers, waar het bijna onmogelijk was om je jas op te hangen en waar je niet zonder te kuchen langs het rokershok kon lopen. Of je nou naar de Speakers kwam om een avondje los te gaan, of voor het houden van diepzinnige gesprekken met een internationale student aan de bar. Het was er allemaal mogelijk. Als je terugdenkt aan deze tijd denk je aan de hele avond hard gaan op een colaatje of een lekker biertje. Vervolgens werd je rond een uurtje of 01.00 uur opgehaald door je vader of moeder tussen een leger van ouders op de Oude Langedijk.

Er werd niet vaak uitgeweken van een avondje Speakers, maar als het dan gebeurde stond je in de Triangel. Helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan.

Posted by Speakers Vrijdagborrel on Friday, 14 October 2011

The Jungle

Na Speakers en De Triangle werd De Kromstraat de place to be in Delft. De Kromstraat had ondertussen al heel wat verschillende tentjes versleten. Op een gegeven moment leek het wel alsof er een regel bestond dat je alleen een pand mocht huren als het een rare naam zou geven. Zo ontstond namelijk The Jungle. Bij The Jungle kon je elke donderdag, vrijdag en zaterdag terecht voor een onvergetelijke avond. Er werden Hardstyle feestjes georganiseerd, maar ook kon je ieder jaar met Carnaval weer terecht in The Jungle. Soms nam The Jungle zijn naam wel heel erg serieus en stond je voor je het wist met een slang om je nek te dansen!

Posted by Jungle Delft on Saturday, 6 December 2014

Eland

Natuurlijk missen we poppodium Speakers allemaal, maar de voorganger van deze tent aan de Burgwal is veel Delftenaren ook goed bijbleven. In Jeugdcentrum de Eland kon eigenlijk van alles: er was een discotheek, er werden films vertoont, concerten gegeven en meer. In 1968 werd het centrum opgericht, maar in 1997 ging de Eland na een lange tijd van geldzorgen failliet. Inmiddels kun je al een aantal jaar in dit pand terecht voor een biertje bij De Bierfrabriek.

Deze 7 legendarische plekken uit Delft zijn verdwenen - indebuurt ...
Foto: Architectenbureau Nout

Café Schrobbeler

Café Schrobbeler is vernoemd naar het Brabantse drankje Schrobbeler. Om de Brabantse gezelligheid naar Delft te brengen ontstond Café Schrobbeler in de Kromstraat. Wij kunnen ons niet heel veel meer van herinneren van dit gezellige café. Maar één ding kunnen we ons nog goed herinneren. Je mocht in café Schrobbeler altijd de schillen van je pinda’s op de grond mocht gooien tussen de danspasjes door. Het café heeft niet een hele lange tijd in de Kromstraat gezeten maar het was er altijd gezellig.

steun je stamkroeg
Foto: tilburg.com

Lees ook

Van gezellige namen tot de ‘enzo’s’: dit soort bedrijfsnamen zie je vaak in Delft

Hoewel iedere Delftse ondernemer natuurlijk superuniek is, hebben wij iets ontdekt. Wij kwamen er ac...
pasta2go delft

5 redenen waarom je jouw pizza of pasta bij Pasta2Go moet bestellen

Wie wel eens naar Pasta2Go gaat, weet: je kunt hier terecht voor een snelle, maar verse pizza of pas...

Herkenbaar: 5 x zo vermaken Delftse inwoners zich op dit moment

Het is een gekke tijd: straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vrienden zit er op dit...
Voorstraat 22

Wow! Dit bizarre pand staat momenteel te koop in Delft

Onze monden vielen open toen we dit gi-gan-ti-sche Rijksmonument te koop zagen staan op Funda. Wij d...

Dit is waarom je het luchtalarm vandaag niet hoort in Delft

Al een aantal maandagen geleden loeide het luchtalarm voor de laatste keer in Delft om 12.00 uur. Zo...

 

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.