Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x mooie herinneringen aan zeven jaar Hills & Mills

Aangeboden door Hills & Mills Pure Food Café Delft 19 juli 2019

In 2012 wisten niet veel Delftenaren wat naanbrood was en ook restaurantjes met gezond eten waren niet dik gezaaid. Tot Papa Kazmi besloot om samen met zijn kinderen Hills & Mills te openen! Op 19 juli is het precies zeven jaar geleden dat het ‘pure food café’ opende aan de Oude Langendijk 6. Papa en zijn zoon Nawaz delen vijf mooie herinneringen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De eerste dag

Het team van Hills & Mills in het eerste jaar

“Ik ben eigenlijk een hobbychef met een passie voor lekker eten. Ik ben nooit naar de kokschool geweest”, vertelt Papa Kazmi. “Ik droomde er wel al jaren van om een eigen restaurant te openen.” Toen Hills & Mills in 2012 voor het eerst haar deuren opende, was dat superspannend. “We hadden helemaal geen reclame gemaakt, ofzo.” De eerste gast is hen daarom altijd bijgebleven. Papa: “Paul wist dat hij voor de naan chicken en mango lassi ging. Meteen de eerste gast die blij wegging!” Inmiddels is het naanbrood van Hills & Mills beroemd: “Het is een gezonde versie met deels volkoren meel. Ook gebruik ik een typisch Indiaas kruid dat je bijna nergens tegenkomt. Natuurlijk is onze naan huisgemaakt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hills & Mills Pure Food Café Delft. Meer over Hills & Mills Pure Food Café Delft ontdekken?

Hills & Mills Pure Food Café Delft restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Oude Langendijk 6, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

De gast uit België die elk jaar naar Delft komt voor Hills & Mills

Nawaz: “We hebben één gast uit België, Kim. Zij komt meerdere keren per jaar een weekend naar Delft om bij ons te eten. Bijzonder hè! Ze voelt zich hier helemaal op haar gemak en vindt het eten geweldig. Kim volgt een speciaal dieet en kan bij ons goed terecht. Net als andere gasten die bijvoorbeeld vegan of gluten- of lactosevrij eten. Omdat ze ook een foodblog heeft, hebben we een tijdje geleden een event georganiseerd met haar volgers. Wij zorgden voor het eten: heel tof was dat!”

Een eigen kookboek

Al snel waren de gasten zó enthousiast, dat ze Papa vroegen naar de recepten. “We begonnen de relatief makkelijke recepten op te schrijven en delen. Denk aan de carrot cake en chai latte.” Nawaz vult aan: “Op een gegeven moment dachten we: waarom maken we geen kookboek?!” Papa dacht eerst dat wij een grapje maakten, hij had nooit verwacht dat mensen zijn recepten zouden gebruiken.” Inmiddels staat het PURE COOK BOOK in ruim 2.500 keukenkasten en wordt hij ook in Japan en Londen verkocht.

Live koken bij Koffietijd

Als Papa’s eigen kookboek niet al gek genoeg was, vond Nawaz ook nog dat er een live cooking debuut moest komen. Hij trok de stoute schoenen aan en stuurde Koffietijd een mailtje. “Ze waren zó enthousiast, dat ze zelfs een nieuwe rubriek hebben bedacht: De Smaken van Nederland. Wij hadden de primeur. Samen met mijn vader heb ik live op tv de befaamde veggie curry, chapatti, carrot cake en chai pepernoten staan maken.” Papa vult aan: “Ik vond het ontzettend spannend, maar toen ik eenmaal achter het fornuis stond, was ik weer in mijn element.”

Alle leuke, lieve reacties

“Ik ben in mijn element als ik lekker kan koken en gasten blij kan maken”, vertelt Papa. “Soms komen gasten de keuken in om me te bedanken voor het eten. Daar word ik zó blij van, dat is echt waar ik het voor doe.” Toch is hij al 64, wordt het niet eens tijd om het stokje over te dragen? “Voor mijn part ga ik door tot mijn tachtigste, maar ik zal er helaas ook een keer aan geloven… Ik hoop een waardige opvolger te vinden.”

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.