5 x eten buiten het centrum van Delft

Door Jorie van Tienhoven 5 mei 2018

Delft heeft veel mooie plekken in het centrum, maar wist je dat je ook buiten het centrum heel veel fijne eetplekken kunt vinden? Jorie van JoorKitchen durft zelfs te beweren dat je de allerleukste plekken juist buiten het centrum vindt. Ze zet ze voor je op een rijtje:

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Salsa Verde

salsa verde
Foto: Jorie van Tienhoven

Toen ik Salsa Verde (eindelijk!) ontdekte, heb ik me een tijd lang afgevraagd waarom ik niet veel eerder dit plekje had kunnen ontdekken. Je vindt deze plek in Wippolder, aan de Delfgauwse weg. En het mooie van Salsa Verde is dat je er iedere week een andere lunchkaart vindt, met iedere keer weer heerlijke en anders dan anders gerechten. Ik kan je dus geen favo gerecht van de kaart geven, maar je wel beloven dat je niet teleurgesteld zult zijn als je hier gaat lunchen.


Meer over Salsa Verde Delft ontdekken?

Salsa Verde Delft lunch

Vandaag gesloten

delfgauwseweg 67, Delft

Bekijk meer:lunch

Huszár

huszar jorie tienhoven
Foto: Jorie van Tienhoven

Huszár is denk ik wel een van mijn stamplekken in Delft. Er is geen vriendin of familielid die ik hier niet mee naartoe heb genomen! Ik heb hier verjaardagen gevierd, mijn ouders en schoonouders aan elkaar voorgesteld en talloze kopjes koffie gedronken. Piece de resistance? De boot die buiten ligt in de Kolk, een superplek om ’s avonds te eten of ’s middags te lunchen.


Meer over Huszár ontdekken?

Huszár restaurants en horeca

Nu open11:00 - 00:00

Hooikade 13, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Voldaan

voldaan buitenkeuken
Foto: Jorie van Tienhoven

Ook buiten het centrum vind je de Schoemakerplantage, met Voldaan Buitenkeuken. Je moet even flink zoeken als je hier nog niet eerder geweest bent, maar deze plek is het zoeken echt waard! Achter de loods vind je de cateringwagens van Voldaan en fijne zitjes om heerlijke lange zomeravonden te zitten. Je kunt zelfs op hooibalen zitten als je dat graag zou willen 😉 En – belangrijker nog – er komt heerlijk eten van de barbecue. Dagelijks verse vis, de vangst van de dag, en lang gegaard vlees dat heerlijk zacht is geworden. Ik ben fan van de homemade patatjes. Daar schijnt zelfs zoveel vraag naar te zijn, dat Daan – eigenaar van Voldaan – er maar van af heeft gezien ze van de kaart te halen.


Meer over Voldaan Buitenkeuken ontdekken?

Voldaan Buitenkeuken bbq restaurants

Vandaag gesloten

Schoemakerstraat 97K, Delft

Bekijk meer:bbq restaurants

Du Midi

du midi jorie tienhoven
Foto: Jorie van Tienhoven

In Delfgauw, dat grenst aan Delft, vind je het wonderschone Du Midi. Tussen de geitjes, aan de rand van de Delftse Hout. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner en je eet er altijd goed. Voor de kinderen is dit ook een heel fijne plek, ze kunnen met de geitjes spelen of rondrennen in de wei.


Meer over Café du Midi ontdekken?

Café du Midi koffiebars

Nu open10:00 - 23:00

Noordeindseweg 70, Delfgauw

Bekijk meer:koffiebars

Piece of Cake

piece of cake jorie tienhoven
Foto: Jorie van Tienhoven

In Den Hoorn, het buurtdorp van Delft, vind je Piece of Cake. De plek waar je naartoe moet gaan als je gek bent op taart, cake en lekkere koffie. De taarten worden hier dagelijks vers gebakken en je kunt hier ook terecht als je taart mee naar huis wil nemen. Tip van de dag: neem de proeverij als je hier langs gaat. Dan krijg je van alle taarten een stukje om te proeven. Kun je aan de hand van die proeverij meteen bepalen welk stuk taart je daarna mee naar huis wil nemen!


Meer over Piece of Cake ontdekken?

Piece of Cake koffiebars

Vandaag gesloten

Woudseweg 20, Delft

Bekijk meer:koffiebars
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.