Bij deze 5 verborgen pareltjes in Delft wil je echt eens eten

Door Iris Olsthoorn 13 november 2018

Uit eten is heerlijk, maar vaak vind je jezelf tóch weer terug bij datzelfde eetcafé in de binnenstad. Tijd voor iets nieuws! Voor dit lijstje gaan we buiten de gebaande paden van het centrum. Bij deze vijf verborgen pareltjes moet je zeker eens gegeten hebben: 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Schoemakerloods

Naast de TU-wijk, achter de gloednieuwe wijk Schoemaker Plantage, ligt een prachtig ‘geheim’ plekje. Je moet echt even zoeken, maar dat is het meer dan waard! Hier vind je namelijk niet één, niet twee, maar drie hotspots om te eten. Bij Yannis’ Griekse Olijf eet je heerlijke Griekse lekkernijen, bij de StadsPlantage drink je de heerlijke wijnen van Duurt en eet je de lekkere hapjes van Miranda. En bij Voldaan Buitenkeuken maakt Daan de lekkerste gerechten voor je klaar uit zijn foodtrucks en mobiele pizza-oven.

Hier lees je meer:

schoemakerloods voldaan

3 x toffe hotspots in de Schoemakerloods

Kleine kans dat je per toeval door de Schoemakerplantage fietst of loopt, want er liggen momenteel a...

Kruydt

restaurant kruydt delft

Een eindje lopen van de winkelstraten en marktpleintjes van Delft, vind je Kruydt aan de Paardenmarkt. Hier kun je terecht voor een avondje op chique zonder teveel opsmuk: “We hebben bewust gekozen om het niet te chique in te richten. Dit is een plek waar je relaxt uit eten kunt”, vertelde gastheer Dennis ons eerder. En dat is maar goed ook, want bij Kruydt zit je wel een tijdje aan tafel. Je eet er namelijk drie, vier of vijf gangen van een wisselend verrassingsmenu.

Restaurant Kruydt bars

Nu open10:00 - 22:30

Paardenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:bars

Einstein

einstein

Dit restaurant ligt aan de weg die de afgelopen jaren het allerlangst open lag van alle wegen in Delft: de Spoorsingel. Maar nu de werkzaamheden daar grotendeels zijn afgerond, komt de gevel van dit verborgen pareltje ook weer meer tevoorschijn. En dat is maar goed ook, want het eten is er heerlijk! Bij Einstein geniet je van de Italiaanse keuken. Het menu verandert vaak, omdat de koks graag met seizoensproducten werken. Maar om je even een beeld te geven: momenteel staat er gerechten als ‘filetto di rana pescatrice’ en ‘lucioperca con funghi e grappa’ op het menu. Daar ga je toch van watertanden!

Café Einstein cafés

Nu gesloten16:00 - 01:00

Spoorsingel 24, Delft

Bekijk meer:cafés

Couscousbar

couscousbar delft
Foto: @couscousbarnederland via Instagram

Voor de couscous van dit pareltje moet je een eindje fietsen, maar dan heb je ook wat. Midden op de campus is onlangs Couscousbar geopend, waar je heerlijke Marokkaanse stoofgerechtjes eet. Je kunt helemaal los met ingrediënten die jij lekker vindt, want je stelt je gerecht zelf samen. Geloof ons: daar wil je voor omrijden.

couscousbar delft

Hier wil je eten: er is een couscousbar geopend in Delft

Soms opent er een nieuw restaurant in Delft dat we éven niet in de smiezen hadden. Couscousbar is er...

Couscousbar Delft lunch

Nu open11:00 - 19:00

Mekelweg 5, Delft

Bekijk meer:lunch

Du Midi

cafe du midi
Foto: Café du Midi

Goed, de meeste Delftenaren zullen heus wel eens op de fiets zijn gesprongen naar deze verborgen parel. Maar zo niet: snel doen! Du Midi ligt tussen de weilanden en bomen in, een klein stukje buiten Delft. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het voelt hier alsof je even op vakantie bent, door de sfeer van het café en door de geitenweide (wild life, hallo!) Het eten is hier ook nog eens heerlijk. Ga je voor een uitsmijter met biologisch tarwe-pompoenbrood, of toch voor een Wellington van linzen, paddenstoelen en pastinaak?

Café du Midi koffiebars

Nu open10:00 - 23:00

Noordeindseweg 70, Delfgauw

Bekijk meer:koffiebars
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.