5 redenen waarom je de chocolademelk van Chocolate Company wilt uitproberen

Aangeboden door Chocolate Company Café Delft 18 oktober 2018

Nu de feestverlichting hangt en het toch écht kouder wordt, krijgen we weer zin in een dampende kop warme choco. We namen plaats bij één van de nieuwste aanwinsten van Delft op chocoladegebied: Chocolate Company Café. En geloof ons, de warme chocolademelk daar wil jij ook uitproberen. We vertellen je waarom.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Er zijn heel veel soorten chocolademelk

chocolate company cafe

De chocolade glimlacht je van alle kanten tegemoet bij Chocolate Company Café. Er staat een machine waar vloeibare chocolade uit komt, een vitrine met ontelbaar veel bonbons en er staan soort lepels met chocolade eraan. Eigenaar Eric legt ons uit wat dit zijn: “Dit zijn onze hotchocspoons. Door ze te overgieten met warme melk, krijg je chocolademelk. We hebben ze in ontzettend veel soorten: van bananasplit tot marshmellow en cookie dough.” Wij kiezen voor de varianten pure chocolade met espresso en pure chocolade met ginger lemon.

De hotchocspoon is handgemaakt

Terwijl onze warme choco wordt klaargemaakt, komen we nog meer te weten over de hotchocspoons. Eric vertelt: “De chocolade die je hier vindt, heb je nergens anders. Wij maken onze eigen blend van cacao uit onder andere Peru en Tanzania.” Wanneer de chocolade is gemaakt, wordt deze vervolgens met de hand verwerkt tot bonbon, hotchocspoon of ander chocoladeproduct. “Let maar op: geen enkele hotchocspoon ziet er exact hetzelfde uit.” Wow!

De smaak is verrukkelijk

Maar goed, het gaat natuurlijk om de smaak. Als onze warme chocolademelk op tafel staat, moeten we nog eventjes geduld hebben. “De hotchocspoon bestaat uit vijftig gram chocolade die we overgieten met 200 milliliter warme melk. Het duurt even voor dat is gesmolten”, legt Eric uit. Dat is niet zo erg, want het is ook leuk om te zien hoe de chocolade smelt. Als we voorzichtig een eerste slok nemen, zijn we verrast: de smaak is heerlijk vol. Je proeft de échte chocolade. “We doen er niet voor niets vijftig gram chocolade in”, lacht Eric. De slagroom en het verse koekje maken het helemaal af.

Ook met een allergie of dieetwens kun je hier terecht


Denk je nu: alles leuk en aardig, maar ik drink helemaal geen koemelk? Geen probleem: de warme chocolademelk kan ook gemaakt worden met haver-, soja-, kokos-, amandel-, of lactosevrije melk. Als je liever geen (of minder) suiker eet, kun je ook met een gerust hart naar Chocolate Company Café komen. “We hebben ook spoons met 72, 85 of zelfs 99 procent cacao. Vooral die laatste bevat amper suiker.” Wel zo fijn!

Er is nog meer dan alleen warme chocolademelk

chocolate company cafe delft

Goed, je hebt nu waarschijnlijk onwijs veel trek in warme chocolademelk. Maar wist je dat je nog véél meer kunt eten en drinken bij Chocolate Company Café? Zo kun je er terecht voor een high choc (echt een aanrader!), heerlijke lunch of gewoon koffie met een stuk taart. Je beleeft hier sowieso een leuke middag, want het sfeervolle café is gevestigd op het hoekje van de markt. Er is dus altijd iets te zien!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chocolate Company Café Delft. Meer over Chocolate Company Café Delft ontdekken?

Chocolate Company Café Delft koffiebars

Nu gesloten10:00 - 19:00

Markt 85, Delft

Bekijk meer:koffiebars
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.