5 dingen die je nog niet wist over de taarten van Kobus Kuch

Aangeboden door Kobus Kuch 3 september 2018

Als echte Delftenaar heb je minimaal één keer in je leven een stuk taart gegeten van Kobus Kuch (nooit gedaan? Je mist iets. Serieus.). Maar behalve dat de taarten van het café superlekker zijn, weet je er waarschijnlijk niet zoveel over. We vertellen je vijf dingen die je nog niets wist over de taarten van Kobus en hun makers.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De taarten worden al tien jaar gemaakt bij Kobus en Saartje

kobus kuch
Zo zag Kobus & Saartje er vroeger uit

Het is je misschien opgevallen dat naast Kobus Kuch een superschattig taartenbakkerijtje zit. Dat is dus de plek waar de taarten van het café worden gemaakt! In september zit het bakkerijtje er alweer tien (!) jaar. Hier hebben de ‘Saartjes’ alle ruimte om te bakken. Sinds de opening van Kobus en Saartje kun je het lekkers ook meenemen naar huis.

De taarten zijn zó goed, dat andere bedrijven ze ook willen verkopen

De eigenaren van Kobus Kuch krijgen om de haverklap de vraag van andere ondernemers of zij de taarten ook mogen verkopen. Maar dat gaat dus niet gebeuren. “We willen controle houden over de kwaliteit en dat is lastig als de taart door iemand anders wordt geserveerd”, aldus eigenaar Coriene. 

Er is véél meer dan alleen appeltaart

kobus en saartje

 

Goed, doordeweeks kun je alleen een puntje appeltaart bestellen bij Kobus Kuch (ook geen straf, trouwens). Maar in het weekend gaan de Saartjes los! Dan kun je ook monchoutaart, kersentaart, chocoladetaart en nog véél meer bestellen. En omdat Kobus en Saartje deze maand tien jaar bestaat, hebben de Saartjes een extra speciale feesttaart gebakken. Dat is er eentje waar je voor langs wilt komen bij het café. “Hij is luxe, feestelijk en goddelijk”, vertelt Coriene. “Het is een laagjestaart met mascarpone, witte chocolade ganache, vijgenjam en verse vijgen. Echt een feestje in je mond. Hij is deze maand elk weekend te krijgen.” En wil je er het liefst thuis van genieten? Dan kan! Het is wel fijn als je ‘m drie dagen van te voren bestelt.

Daarom zijn de taarten zo lekker

kobus kuch kobus en saartje
Tanja Manten

Al die lekkere taarten moeten natuurlijk ook bedacht én gemaakt worden. Tanja is één van de breinen achter de bijzondere taarten. Ze vertelde eerder aan indebuurt hoe het komt dat de taarten zo lekker zijn. “Ik denk door het sprankje liefde dat erin zit. En daarnaast zijn het hele pure taarten zonder toevoegingen. Verder gebruiken we voor een aantal taarten en koekjes (zoals de blondies en chocolate chip cookies) meel van de Delftse molen. Dat is smaakvoller dan ‘gewoon’ meel.” Lees hier het hele interview met Tanja:

kobus kuch kobus en saartje

Tanja bakt taarten van Kobus Kuch ‘stiekem is de chocoladetaart mijn favoriet’

De taarten van Kobus Kuch bedenken en bakken: dat klinkt waarschijnlijk voor veel mensen als een dro...

Er gaan 60.000 stukken appeltaart per jaar doorheen

Iedere Delftenaar weet dat de appeltaart van Kobus Kuch onofficieel de beste taart van Delft is. Maar wist je dat hij zó populair is, dat er maar liefst 60.000 stukken per jaar doorheen gaan? Dat zijn echt heel, heel veel taarten.

Wil je de Saartjes persoonlijk feliciteren met hun jubileum of gewoon even binnengluren bij de bakkerij? Dat kan! Kobus & Saartje is op donderdag en vrijdag geopend tussen 10.00 en 13.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kobus Kuch Meer over Kobus Kuch ontdekken?

Kobus Kuch cafés

Nu open09:30 - 01:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Beestenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.