3 x toffe hotspots in de Schoemakerloods
- 29 april 2017
- Iris Olsthoorn
Kleine kans dat je per toeval door de Schoemakerplantage fietst of loopt, want er liggen momenteel alleen braak terrein en een hele rits nieuwbouwhuizen. Toch moet je er maar eens snel voor op de fiets springen, want in de oude loodsen zitten deze drie gave hotspots:
De Griekse Olijf
Het kan zo maar zijn dat je deze blauwe olijf-wagen kent van de (Delftse) markt. Maar sinds kort is de Griekse Olijf vooral te vinden bij de Schoemakerloods. Eigenaar Yannis bereid Griekse gyros, falafel en andere specialiteiten voor je vanuit zijn foodtruck. Bij minder weer heeft de Griekse Olijf ook een stukje binnen de loods. Ben je een echte Griekofiel? In de loods verkoopt Yannis ook een aantal echte Griekse producten, zoals olijfolie in een fleurig blik.
De StadsPlantage
Sinds een paar maanden is de StadsPlantage bewoner van de Schoemakerloods. Eigenaar Duurt vertelt je hier alles wat je wilt weten over Portugese én Nederlandse wijnen. In dit kleine, maar fijne stukje loods kan je naast wijn op donderdag en zondag een tegel met hapjes bestellen en op vrijdag wordt er één gerecht bereid (handig tegen de keuzestress). Het kan goed zijn dat de smaken je bekend voorkomen, want de Stadsplantage is van voormalig Lunchcafé Vrij-eigenaren Duurt en Miranda. Heel bijzonder: Duurt heeft op de Schoemakerplantage een eigen wijngaard, waar we met een beetje geluk over een jaar of twee de eerste echte Delftse wijn van kunnen proeven.
Voldaan Buitenkeuken
Voldaan Buitenkeuken heeft al zijn foodtrucks, inclusief mobiele pizzaoven en mega-bbq-grill op zijn terras staan. Koken doen ze hier voornamelijk buiten en dat is maar goed ook, want het buitenterrein is te gek. Er staan voldoende picknickbanken, er hangen vrolijke lichtbolletjes en voor kinderen is het ruige achterterrein een perfecte speelplek. Als het wat minder mooi weer is kan je ook binnen terecht, daar heeft eigenaar Daan de loods omgetoverd tot knusse huiskamer. Wat je hier eet: versgebakken pizza’s en vlees en vis die heel langzaam (soms wel 18 uur!) op de bbq voor je liggen te garen.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.
