Opletten: met Lichtjesavond is er eenrichtingsverkeer voor voetgangers

Door Ilse Zoutewelle 7 december 2017

Wanneer je met Lichtjesavond een rondje door de stad gaat doen (ehm, natuurlijk ga je dat doen!), moet je eventjes uitkijken hoe je loopt. Er is dit jaar in verschillende straten van de binnenstad eenrichtingsverkeer. 

Chantal Deen van 015-events legt uit waarom daarvoor is gekozen: “Vorig jaar waren er 40.000 mensen in de stad met Lichtjesavond. Om te zorgen dat je niet klem komt te zitten, hebben we het eenrichtingsverkeer ingesteld.” Er lopen vier routes door de stad die je kunt herkennen aan hun kleur. Ze komen bijna allemaal uit op de Markt én brengen je naar alle leuke plekken in de stad. “We hopen dat mensen op deze manier niet op de Markt blijven hangen, maar ook zien wat voor leuks er in de rest van Delft te doen is.”

Dit zijn de routes

Je hoeft – gelukkig – niet zelf uit te vogelen welke route waarheen loopt: er komen bordjes te hangen en er zijn mensen die je de weg wijzen. Wil je je alvast voorbereiden? Hier zijn alle routes:

En als je ook wil weten wat er in Delft te doen is, moet je ons programma eens bekijken. Hier vind je alles wat er met Lichtjesavond 2017 te doen is in de stad.