Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze 5 plekken kun je live kijken naar de openingsshow van Lichtjesavond

Door Iris Olsthoorn 7 december 2019

Het is één van de hoogtepunten van Lichtjesavond: het ontsteken van de kaarsjes in de boom om 19.00 uur. Het is altijd heel leuk om te zien, maar ook héél druk op de Markt. Daarom hebben organisatoren De Burgemeesters dit jaar iets nieuwe bedacht: de openingsshow (18.45 tot 19.15 uur) wordt op meerdere plekken live uitgezonden. We zetten voor je op een rij waar je allemaal terecht kunt.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Pathé

Hoe tof is dit! Je kunt de openingsshow dit jaar voor het eerst zien op gigantisch scherm mét een pakje popcorn, namelijk in Pathé op het Vesteplein. Speciaal voor Lichtjesavond heeft de bioscoop een zaal gereserveerd van 18.45 tot 19.00 uur. De show in de bios bekijken is helemaal gratis, maar je moet wel even reserveren. 

Groot scherm op de Beestenmarkt

Op de Beestenmarkt is een groot scherm opgehangen om de openingshow te bekijken. De programmering is erg gezellig: tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen kinderen lampionnen maken op de Beestenmarkt (meer informatie, zie Lichtjesavond Junior). Voor en na de openingsshow staat de Q-BigBand op het podium.

Groot scherm op het Doelenplein

Op het Doelenplein is een groot scherm opgehangen waar je kunt kijken naar de openingsshow. De rest van het programma op het Doelenplein is ook heel leuk, dus het is zeker de moeite waard om hier te blijven hangen. Het plein wordt omgetoverd tot een groot winterplein met een knus terras, winterse gerechten waaronder kaasfondue en hotdogs, een gezellig muziekprogramma en natuurlijk zal de kerstmarkt niet ontbreken. Voor en na de openingsshow draait DJ Kerst nummers waar je warm van wordt.

Thuis

Een stuk minder gezellig, maar mocht je om een of andere reden niet naar de binnenstad kunnen komen, kun je dit jaar toch gewoon meegenieten van de openingsshow! Dat kan op verschillende manieren: TV West zendt de show live uit op televisie. De Burgemeesters gaan live via Facebook. En wij zorgen natuurlijk ook dat we live zijn op onze socials!

Op de Markt

Als je échte live actie wil, kun je natuurlijk gewoon naar de Markt! Je moet dan wel op tijd gaan, want er is  dit jaar maar plek voor een bepaald aantal mensen. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. De organisatie neemt deze maatregelen in opdracht van Gemeente Delft en veiligheidsdiensten. De maatregel geldt voor de kinderopening van 17.45 en voor de openingsshows om 18.45 en 20.00 uur. Verder is de Markt alleen toegankelijk via de Kerkstraat, Jacob Gerritstraat, Voldersgracht vanaf de Hippolytusbuurt en Voldersgracht vanaf het Vrouw Juttenland.

De binnenstad is op de dag van Lichtjesavond afgesloten voor verkeer

Volgende week dinsdag (10 december) is het Lichtjesavond! Dat betekent een heleboel gezelligheid, ma...
lichtjesavond delft (1)

Lichtjesavond 2019: dit is het programma

Nog even en dan is het zover: Lichtjesavond 2019! Zoals altijd is er van alles te beleven in de Delf...
lichtjesavond delft 2017

6 praktische dingen die je moet weten over Lichtjesavond 2019

Het is bijna zover: Lichtjesavond 2019 op dinsdag 10 december. Wij vertellen alles wat je moet weten...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.