Praktische dingen die je moet weten voor Lichtjesavond 2018

Door Iris Olsthoorn 11 december 2018

Het is ein-de-lijk zover: Lichtjesavond 2018 op dinsdag 11 december. Wij vertellen je alles wat je moet weten. Zoals: Waar kan je parkeren? Waar kan je naar de WC? En wat moet je weten over het programma?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Parkeren tijdens Lichtjesavond

Je kunt je auto parkeren in de Zuidpoortgarage, de Marktgarage of de nieuwe Prinsenhofgarage. Let wel op: deze parkeergarages zijn tijdens Lichtjesavond altijd snel vol! Het is dus echt beste om de auto te laten staan en met de fiets of lopend te komen.

Ga je het er toch op wagen met de auto? Parkeer je je auto tussen 17:00 uur en 02:00 uur in de Zuidpoort of de Marktgarage, dan heb je mazzel.  Je betaalt voor ’s avonds parkeren in de stad €9,- euro. Normaal gesproken betaal je daar €2,90 per uur dus het kan wel lonen. Bestel het kaartje hier.

Als het je lukt om met de fiets te gaan, raden we je dat aan. Let wel op dat je je rijwiel in een rek zet of (liever nog) buiten de binnenstad. Op het Agathaplein wordt voor de gelegenheid een onbewaakte fietsenstalling neergezet. Hier kun je je fiets gratis kwijt en kun je meteen je licht laten controleren door Veilig Verkeer Nederland. 

Dit is het programma

Lichtjesavond 2018 heeft een bomvol programma. Er is voor de kleintjes veel te doen, en zowel binnen als buiten én in de Delftse kerken is het feest. Alles over het programma lees je in dit artikel:

lichtjesavond delft (1)

Lichtjesavond Delft: dit is het programma

O, we kunnen bijna niet wachten tot Lichtjesavond Delft 2018! De gezellige kerstboom, sfeervolle lic...

Veiligheid en looproutes

Voor een betere doorstroom en voor de veiligheid werkt de organisatie ook dit jaar weer met looproutes. Er zijn dit jaar vier kleuren: Magenta – Oude Kerk, Geel – Doelenplein, Groen – Bastiaansplein en Oranje – Beestenmarkt. Vanaf de Markt kies je een van de routes. De meeste straten in de binnenstad zijn deze avond éénrichtingsverkeer.

Het is bijna zover: Lichtjesavond Delft 2018! ✨We hebben alvast de belangrijkste informatie voor je op een rijtje…

Posted by De Donkere Dagen van Delft on Sunday, 9 December 2018

Hier kun je naar de wc

Al die warme chocomelk en glühwein werken natuurlijk op de blaas. Gelukkig kan je op verschillende plekken in de stad een plasje plegen. Je kunt voor een wc-bezoek (en een drankje of hapje!) binnenstappen bij de Delftse horeca of je gaat naar een van de openbare toiletten:

Hoge nood? Op deze openbare toiletten in Delft zit je goed

EHBO en vermiste kinderen

Mocht je tijdens lichtjesavond struikelen over een lichtsnoer, een kerstbal op je hoofd krijgen of op een andere manier onverhoopt licht gewond raken, kun je terecht in de Jessehof op de hoek van de Burgwal en de Nieuwe Langendijk. Hier is een EHBO-post ingericht.

Natuurlijk let je goed op je kinderen tijdens lichtjesavond. Maar mocht je er in de drukte toch een uit het oog verliezen, dan is er een verloren-kinderen-verzamelplek. Spreek als je je kind kwijt bent, zo snel mogelijk iemand van de organisatie aan. Gevonden kinderen kunnen wachten in het stadhuis, tot pap of mam ze weer op komen halen. 

Pinnen kan hier

Wil je graag met cash je glühwein betalen tijdens Lichtjesavond? Dan is het handig om te weten waar de pinautomaten in de binnenstad zijn. We hebben ze voor je op een rijtje gezet én een handig kaartje voor je gemaakt in dit artikel:

Pinnen in Delft: hier vind je de geldautomaten in de binnenstad

Hier kan je eten tijdens Lichtjesavond 2018

Je kunt een lekkere snack scoren bij één van de kraampjes, maar je kunt ook ergens een hapje gaan eten. Vaak hebben eetcafés in Delft een speciaal menu voor lichtjesavond. Een overzicht van meer restaurants in Delft vind je hier. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.