Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haal die kersttrui maar uit de kast: de kerstmarkt komt terug naar Delft

Door Ilse Zoutewelle 3 november 2016

De kerstmarkt is na 16 jaar terug in Delft. “Het wordt een echte kerstmarkt met een Dickens-achtige uitstraling. Er komt muziek, chocolademelk en glühwein”, vertelt organisator Tom Wagemans van Stichting Delft Quality.

De kerstmarkt wordt een paar dagen na lichtjesavond gehouden. Tussen 16 en 18 december vind je de kraampjes in de Choorstraat, H.G. Kerkhof, Hippolytusbuurt, Wijnhaven, Nieuwstraat, Boterbrug, Voldersgracht, Vrouw Juttenland, Molslaan en op de Markt. Dat is anders dan 16 jaar geleden: toen werd de markt op de Beestenmarkt gehouden. “We hebben besloten het te verhuizen naar deze straten omdat deze straten in de winter meer een Dickens-achtige uitstraling hebben. Ook liggen deze straten meer op de looproute”, vertelt Tom.

Bepaling gooide roet in het eten

De kerstmarkt in Delft is niet voor niets zo lang weggeweest. “Er was een bepaling die zei dat er maar 6 thema-markten per jaar georganiseerd mochten worden. We organiseren natuurlijk ook de Keramiekdagen en de kunstmarkt, dus dan zijn die 6 dagen snel vol. Inmiddels is die bepaling vervallen, dus kunnen we weer een kerstmarkt houden.” Overigens is de markt geen 25 jaar weggeweest, zoals Tom eerder zei. “Ik heb me vergist, de laatste kerstmarkt was in 2000.”

Op de markt ga je vooral echte kerst-dingen vinden, zoals gebak van Bakker Suikerbuik en de Diamanten Ring. Daarnaast koop je er bijvoorbeeld ook Noorse truien. “Natuurlijk is er ook een kerstman en kerstmuziek.”

adv.