Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Praktische dingen die je moet weten voor Lichtjesavond 2017

Door Ilse Zoutewelle 8 december 2017

Dinsdag is het ein-de-lijk zover: Lichtjesavond 2017. Wij vertellen je alles wat je moet weten. Zoals: Waar kan je parkeren? En wat wordt er nog meer georganiseerd tijdens Lichtjesavond?

Ben je op zoek naar info over Lichtjesavond 2018? Kijk dan eens hier. 

Waar kan je parkeren tijdens Lichtjesavond?

Je kunt je auto parkeren in de Phoenixgarage, de Marktgarage of de Zuidpoort. Let wel op: deze parkeergarages zijn tijdens Lichtjesavond altijd snel vol! Het is dus echt beste om de auto te laten staan en met de fiets of lopend te komen.

Ga je het er toch op wagen met de auto? Parkeer je je auto tussen 17:00 uur en 02:00 uur in de Zuidpoort of de Marktgarage, dan heb je mazzel.  Je betaalt voor ’s avonds parkeren in de stad €8,- euro. Normaal gesproken betaal je daar €2,90 per uur dus het kan wel lonen. Bestel het kaartje hier.

Je kunt – als er nog plek is – je auto ook op de parkeerplaatsen aan de Gasthuisplaats, de Paardenmarkt, het Nijverheidsplein of de Voorstraat zetten. Let wel op: je kunt hier alleen parkeren met een dagkaart à €17,40 of €6,- als je op het Nijverheidsplein parkeert.

Als het je lukt om met de fiets te gaan, raden we je dat aan. Let wel op dat je je rijwiel in een rek zet of (liever nog) buiten de binnenstad.

Hoe laat worden de lichtjes in de kerstboom ontstoken?

Om 19.00 uur is het moment sûpreme op de Markt. Heb je kinderen? Dan kan je naar de Junior Lichtjesavond. Om 17.30 uur wordt de kerstboom op de Markt voor de kleine Delftenaren aangestoken.

Wat gebeurt er nog meer tijdens Lichtjesavond 2017?

Het hele programma van Lichtjesavond vind je hier.

Laat je eigen lichtjes aan

Laat thuis het licht aan en voorkom een inbraak. Ook inbrekers weten dat er vanavond veel mensen op pad zijn.

Waar moet je zijn als je de drukte (een beetje) wil ontlopen?

Eigenlijk moet je op Lichtjesavond gewoon niet in de binnenstad komen als je geen zin hebt in veel mensen bij elkaar. Maar waarschijnlijk zal het op het Bastiaansplein en de Beestenmarkt íets minder vol zijn.

Wat wordt het weer tijdens Lichtjesavond 2017?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het weerbericht voor Lichtjesavond op dinsdag 12 december ziet er niet bepaald zonnig uit. Overdag wordt het niet warmer dan 5 graden, ’s avonds wordt het rond het vriespunt. Reden genoeg dus om je héél warm aan te kleden en lekker veel chocomelk of glühwein te drinken. Goed, die koud kunnen we dus wel tegen gaan – maar het gaat helaas ook regenen tijdens lichtjesavond. Op dinsdag 12 december is er volgens de voorspellingen zo’n 100% kans op regen. Er valt ook flink wat: zo’n 5.6 mm. Doe dus je regenponcho aan! Vergeet trouwens ook je snowboots niet, want het ziet er naar uit dat de sneeuw nog wel even blijft liggen.

Waar kan je eten tijdens Lichtjesavond?

Je kunt een lekkere snack scoren bij één van de kraampjes, maar je kunt ook ergens een hapje gaan eten. Zo heeft De Sjees speciale lichtjesavond gerechten en kan je bij Café de Oude Jan schnitzel en halve kip eten. Een overzicht van meer restaurants in Delft vind je hier. 

 

 

adv.