Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wilt weten over Lichtjesavond 2019 in Delft

Door Iris Olsthoorn 10 december 2019

Nog een paar dagen en dan is het Lichtjesavond! Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom zetten wij alle belangrijke zaken nog eens voor je op een rijtje. Alvast veel plezier! 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De openingsshow kun je dit jaar op verschillende plekken live volgen

Het is één van de hoogtepunten van Lichtjesavond: het ontsteken van de kaarsjes in de boom om 19.00 uur. Het is altijd heel leuk om te zien, maar ook héél druk op de Markt. Daarom hebben organisatoren De Burgemeesters dit jaar iets nieuwe bedacht: de openingsshow (18.45 tot 19.15 uur) wordt op meerdere plekken live uitgezonden. Hier lees je op welke plekken je terecht kunt:

lichtjesavond delft (1)

Op deze 5 plekken kun je live kijken naar de openingsshow van Lichtjesavond

Het is één van de hoogtepunten van Lichtjesavond: het ontsteken van de kaarsjes in de boom om 19.00 ...

Er zijn dit jaar twéé openingsshows

Om de drukte te verspreiden zijn er dit jaar twee openingsshows op de Markt. De eerste is van 18.45 tot 19.15 uur. De tweede show is van 20.00 tot 20.30 uur. Tijdens beide shows worden de lichtjes in de boom aangestoken! Let op: de Markt gaat dicht als-ie vol is. Rondom de uitvaltwegen zijn hekken geplaatst. Je kunt de Markt opkomen via de de Kerkstraat, Jacob Gerritstraat, Voldersgracht vanaf de Hippolytusbuurt en Voldersgracht vanaf het Vrouw Juttenland.

Het programma is superuitgebreid

Behalve de openingsshows staat er natuurlijk nog véél meer op het programma. Er is zowel binnen als buiten iets te doen en bijna overal in de binnenstad vind je wel iets leuks. Hier bekijk je het volledige programma:

lichtjesavond delft (1)

Op deze 5 plekken kun je live kijken naar de openingsshow van Lichtjesavond

Het is één van de hoogtepunten van Lichtjesavond: het ontsteken van de kaarsjes in de boom om 19.00 ...

Dit is de weersverwachting voor Lichtjesavond 2019 Delft

We willen natuurlijk allemaal weten of we onze kerstmuts uit de kast moeten trekken voor Lichtjesavond 2019. Daarom kijken we in onze glazen bol (a.k.a. Weeronline) wat de weersvoorspelling is.

Dit wordt het weer tijdens Lichtjesavond 2019

Lichtjesavond 2019 komt er bijna aan en we willen natuurlijk allemaal weten of we onze kerstmuts uit...

De binnenstad is afgesloten voor verkeer

Lichtjesavond betekent een heleboel gezelligheid, maar ook de nodige veiligheidsmaatregelen. Een van die maatregelen is dat de Binnenstad voor een groot deel wordt afgesloten. Tussen 15.00 en 23.00 uur kan er geen auto in of uit. In dit artikel vertellen we je om welke straten het gaat:

De binnenstad is op de dag van Lichtjesavond afgesloten voor verkeer

Volgende week dinsdag (10 december) is het Lichtjesavond! Dat betekent een heleboel gezelligheid, ma...

Voor voetgangers is er eenrichtingsverkeer

Ook voetgangers moeten goed op hun route letten. Voor een betere doorstroom en voor de veiligheid werkt de organisatie met looproutes. Er zijn vier kleuren: Magenta – Oude Kerk, Geel – Doelenplein, Groen – Bastiaansplein en Oranje – Beestenmarkt. Vanaf de Markt kies je een van de routes. De meeste straten in de binnenstad zijn deze avond éénrichtingsverkeer. Klik hier voor een handig kaartje.

Dit is ook handig om te weten

Waar kun je parkeren? Waar kun je pinnen? En waar kun je naar het toilet? Op al deze praktische vragen geven we antwoord in het onderstaande artikel.

lichtjesavond delft 2017

6 praktische dingen die je moet weten over Lichtjesavond 2019

Het is bijna zover: Lichtjesavond 2019 op dinsdag 10 december. Wij vertellen alles wat je moet weten...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.