7 redenen waarom we nu al zin hebben in Lichtjesavond

Door Iris Olsthoorn 14 november 2018

Lichtjesavond is een van de mooiste tradities van Delft en wordt dit jaar gevierd op dinsdag 11 december. Dat duurt dus nog een paar weken, maar wij kunnen niet wachten! Lichtjesavond staat immers niet voor niets op de bucketlist voor Delftenaren. Om deze zeven redenen kan de tijd ons niet snel genoeg gaan:

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Overal in de stad vind je kerstkoortjes

lichtjesavond

Tijdens lichtjesavond is het net of je in een levensechte versie van A Christmas Carol stapt. Niet alleen door de kerstverlichting in ons binnenstadje, maar ook omdat je op elke hoek kerstkoortjes tegenkomt. Van schattig a capella-koortje tot een band verkleed als levende kerststal. Meezingen maar! 

De lichtjes in de kerstboom

lichtjesavond delft 2016
Prachtig!

Hier draait het natuurlijk allemaal om: de lichtjes in de giga-kerstboom op de Markt! Een bijzonder moment om samen met je geliefde naar te kijken (terwijl intussen je tenen bevriezen, maar dat is een minor detail).

Het overheerlijke eten en drinken

lichtjesavond delft 2016 lichtjesavond-delft-2016-1 kerstmarkt
Delft tijdens Lichtjesavond

Oliebollen, appelbeignets, chocolademelk en glühwein – loopt het water je al in de mond? Tijdens Lichtjesavond wordt het beste eten van het winterseizoen geserveerd. Speciaal voor deze avond slaan alle cafés en restaurants extra veel lekkers in en worden overal in de stad eetkraampjes neergezet. 

Lekker bijpraten met heel Delft

Bijna iedereen is met Lichtjesavond in de stad, dus dat betekent lekker bijpraten met je oude buurvrouw, vriendjes van de basisschool en ga zo maar verder! En zeg nou zelf: het is toch hartstikke leuk om weer even op de hoogte te zijn van hoe het met iedereen gaat?

Mooie muziek in de kerken

kerstnachtdiensten lichtjesavond delft
Foto DelftImageBank

De kerken kunnen deze Delftse kerstviering natuurlijk niet overslaan, dus gooien ze tijdens Lichtjesavond massaal hun deuren open. Ook als je normaal nooit naar de kerk gaat, is het zeker de moeite waard om binnen te stappen. Voor je het weet loop je tegen een supergaaf gospelkoor aan! 

De kerstmarkt!

Je moet je portemonnee niet thuis laten op Lichtjesavond, want Delft is dan bezaaid met leuke kraampjes. Veel ondernemers staan met hun leukste spullen op de pleinen, in de straten of voor hun eigen winkel. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te koop! Goed moment om alvast kerstcadeautjes (voor jezelf) in te slaan?

Leuk uitje met de kinderen

Niet alleen voor jezelf is Lichtjesavond onwijs leuk, ook voor kinderen is het een feest! Op het Doelenplein kunnen ze hun gang gaan in de draaimolen terwijl jij lekker van een warme choco geniet. Dubbel feest.

Meer lezen over lichtjesavond 2018

lichtjesavond delft 2018

Pak je agenda: dit is de datum van Lichtjesavond 2018

Lichtjesavond is een mooie traditie die bij iedereen in Delft in de agenda moet staan. Dus, pennen i...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.