Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwemles in Delft: dit moet je weten

Door Anne-Meike van den Berg 22 januari 2020

Gaat jouw kind binnenkort de eerste baantjes trekken in het zwembad? Dit moet je weten over zwemles in Delft. 

Waar in Delft kan mijn kind op zwemles?

A, B en C diploma-zwemmen kan op drie plekken: bij zwembad Kerkpolder, het Sportfondsenbad Delft, en zwembad Sophia Delft (Zweminstituut)*.

*Bij zwembad Sophia Delft kunnen kinderen alleen voor het A en B diploma-zwemmen. Voor het C diploma kunnen kinderen instromen op de locatie in Rijswijk of Zoetermeer.

Wanneer mag mijn kind beginnen met zwemles?

Dat is per zwembad verschillend. Bij zwembad Kerkpolder zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom voor de zwemles. Je kind hiervoor aanmelden kan vanaf 3 jaar. Bij het Sportfondsenbad Delft werkt het iets anders: aanmelden kan hier vanaf 4 jaar. Je kind komt hierna op een wachtlijst te staan en krijgt een uitnodiging vanaf het moment dat ze 4,5 jaar zijn. Wanneer je deze uitnodiging krijgt, is afhankelijk van hoe lang de wachtlijst is. Bij zwembad Sophia zijn kinderen welkom vanaf 4,5 jaar. Let op: ook hier is een wachtlijst.

Op wat voor manier krijgt mijn kind zwemles?

In alle Delftse zwembaden krijgen kinderen les in groepjes. Bij Kerkpolder en het Sportfondsenbad zijn dat groepjes van tien tot twaalf kinderen. Bij zwembad Sophia zijn de groepjes iets kleiner: zes kinderen. Het is bij het Sportfondsenbad en Zweminstituut Sophia ook mogelijk om privé-lessen te volgen. Dat gebeurt bij het Sportfondsenbad in kleine groepjes van drie of vier kinderen, bij zwembad Sophia zijn de privé lessen één op één.

Hoe geef ik mijn kind op voor zwemles?

Je kind aanmelden voor zwemles bij één van de drie zwembaden in Delft kan bij de kassa’s van de zwembaden of via de websites:

Reddingsbrigade Delft geeft ook zwemles: dit gebeurt in het Sportfondsenbad. Je kunt bij de brigade ook terecht voor reddingszwemmen. Verder geeft d’ELFT ook zwemles voor het A, B en C diploma. Aansluitend is het sterrenplan te volgen. Ook de Delftse Watervrienden geven zwemles, dit gebeurt bij zwembad Kerkpolder. De lessen worden gegeven op zondagochtend en maandagavond.

Wat kost zwemles?

Dit zijn de tarieven voor het reguliere traject van A, B en C diploma-zwemmen van zwembad Kerkpolder:

 • Inschrijfgeld (eenmalig): €25,-
 • Proef- en diplomazwemmen: €31,-
 • Maandleskaart: €50,25
 • All-in pakket: €135,55

Dit zijn de tarieven voor het reguliere traject van A, B en C diploma-zwemmen van het Sportfondsenbad Delft:

 • Inschrijfgeld: €32,-
 • Diploma-zwemmen: €28,50
 • Zwemleskaart voor 5 lessen (5 weken geldig): €62,-
 • Zwemleskaart privé, 5 lessen (5 weken geldig): €130,-

Dit zijn de tarieven voor het reguliere traject van A en B diploma-zwemmen van het zwembad Sophia Delft:

 • Inschrijfgeld (eenmalig): €20,-
 • Diploma-zwemmen per les: €13,35
 • Privéles: €60,-

Kan mijn kind tijdens met de BSO naar zwemles?

Jazeker! Er zijn een aantal BSO’s in Delft die de kinderen tijdens de opvang naar zwemles brengen en ook weer ophalen, zoals Plukkebol, Zo Kinderopvang en de Lange Keizer.

Meer over

Doen Sport

adv.