Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van de zomer fiets je zo naar het Ackerdijkse Bos

Door Jantine van den Hoven 19 mei 2016

Delft is natuurlijk prachtig, maar soms wil je er wel eens uit. Op de fiets ben je zo in het groen en vanaf komende zomer wordt het dankzij een nieuwe fietsbrug makkelijker om dan een frisse neus te gaan halen in het Ackerdijkse Bos.

Een stuk fietspad van een kilometer, twee kleine fietsbruggen en één grote moeten er voor gaan zorgen dat je zometeen makkelijk over de Karitaatmolensloot fietst. De brug is in 2014 al ontworpen door een student van de TU. Toentertijd was er een prijsvraag uitgeschreven, de Griek Rafail Gkaidatzis won met zijn opvallende ontwerp.

winnende_ontwerp fietsbrug Delft
Het winnende ontwerp

De gemeente en provincie Zuid-Holland zien het niet alleen als een leuke toevoeging op het fietspadennet, maar denken dat de route ook belangrijk gaat zijn voor woon-werkverkeer.

Met het aanleggen van de brug is nu gestart, het moet in de zomer klaar zijn. In juli worden de opvallende brugdelen over de Karitaatmolensloot geplaatst en na een beetje asfalteren zal er in september nog een feestelijke opening zijn. Als het goed is kun je dus al wel in de zomer gebruik maken van de nieuwe verbinding.

Nu al graag de natuur in? Kan natuurlijk. Komend weekend is er een wandelfestival.

De plek waar het om gaat:

adv.