Wil je bij zijn: dit weekend festival in Buitenhof

Door Michiel de Haan 27 juni 2018

Een rommelmarkt vol gezellige kraampjes, een multicultureel foodcourt, coole muziekoptredens en pony rijden en lasergamen voor de kinderen. Deze zaterdag vind je het allemaal aan de Buitenhofdreef tijdens het Buitenhof Zomerfestival. Wat er allemaal te beleven is? Nou, dit!

Rommelmarkt

Langs de Buitenhofdreef is er een rommelmarkt waar je lekker kunt snuffelen tussen de tweedehands spulletjes. Heb je zelf ook nog oude spullen op zolder liggen die je wilt verkopen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Voor €10,- kun je een kraampje huren.

Kidz Zone

In de Kidz Zone vind je allerlei leuke kinderenactiviteiten zoals een zweefmolen, een kinderrestaurant waar je lekkers kunt maken en eten en een knuffel farm waar je op een pony kunt rijden. Dappere kinderen die op zoek zijn naar actie en avontuur kunnen ook terecht in de Spel Zone waar je kunt lasergamen.

Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is er een Youth Zone. Hier kun je creatieve workshops volgen en leuke sportactiviteiten doen. Ook is er een podium met coole optredens. Voor dames is er een women-only zone, waar je je lekker kunt laten verwennen.

Mainstage

Op de mainstage van het festival treden er door de dag heen meer dan 25 verschillende artiesten op. Om 10.00 uur begint het voorprogramma en om 13.40 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt hier officieel het festival.

Bij de mainstage vind je ook het multiculturele foodcourt waar je lekkere hapjes kunt kopen uit alle delen van de wereld. In de Oud Hollandse zone kun je terecht voor koffie met appeltaart en oud Hollands vermaak, zoals een optreden van een zangkoor.

Delft Roots Area

Bak Sound Reggae Festival
Foto: Facebook BakSound

Ben je op zoek naar een chille vibe? Kom dan naar de  Delft Roots Area. Hier treden verschillende artiesten op met reggae en dub muziek. Hiervoor gebruiken ze een speciale bakfiets waar een DJ-set is ingebouwd: de BakSound. Ook is er een klein foodcourt met vegetarische en veganistische hapjes. Klinkt goed toch?

Kom jij ook gezellig naar het Buitenhof Zomerfestival? Het hele evenementen wordt georganiseerd door vrijwilligers, dus de toegang is helemaal gratis!

 

Wiewatwaar: Zaterdag 30 juni van 10.00 tot 19.00 uur (de vrijmarkt duurt tot 17.00 uur) op de grasvelden aan de Buitenhofdreef. Het hele programma kun je hier bekijken.

Meer over

Doen Getipt

adv.