Westerpop 2018 in Delft: line-up, parkeren en andere praktische info

Door Michiel de Haan 6 juli 2018

Het is bijna zover: op 6 en 7 juli wordt Westerpop 2018 gehouden in Delft. Wij vertellen je alles dat je moet weten voor je bezoek aan het festival.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Locatie van Westerpop 2018

Het festival vindt plaats op het sportveld van het Stanislas College in Delft. De ingang vindt je aan het Molenhuispad. Om overlast voor omwonenden te beperken, worden enkele straten rond het festivalterrein afgesloten. Als je lopend of met de fiets komt, kun je daarom het beste de aangegeven route volgen via de Buitenwatersloot en de Henry Dunantlaan.

Swipe naar links voor meer info!

Parkeren bij Westerpop 2018

Rond het terrein van Westerpop is maar beperkte parkeerruimte. Daarom kun je het best met de fiets of met het openbaar vervoer komen. Kom je toch met de auto? Dan kun je gratis parkeren op de speciale Westerpop parkeerplaatsen aan de Buitenwatersloot en de Mina Krusemanstraat.

Kom je met de fiets of scooter? Dan kun je je rijwiel parkeren in de grote fietsenstalling van het CLD aan het Molenhuispad.

Met het openbaar vervoer naar Westerpop 2018

Kom je met het openbaar vervoer naar Westerpop, dan is het vanaf station Delft zo’n 20 minuten lopen naar het festivalterrein. Wil je niet lopen? Dan kun je vanaf het station een speciaal pendelbusje nemen. Er rijden twee busjes vanaf de Kiss en Ride locatie aan de Coenderstraat naast het station. Beide busje rijden drie maal per uur. Een enkele reis kost €2,50 en een retourrit €4,-. De busje rijden vrijdag 6 juli van 18.00 tot 01.00 uur en zaterdag 7 juli van 12.00 tot 01.00 uur. Kom je liever met de gewone stadsbus? Ook dat kan: check hier de dienstregeling.

Het programma van Westerpop 2018

De line-up van Westerpop is natuurlijk het belangrijkste om het festival onvergetelijk te maken. Deze bands en artiesten treden dit jaar op in Delft.

Op vrijdag 6 juli staan tussen 19.00 en 00.00 uur de volgende bands op het hoofdpodium: Mama Franko met als speciale gast rapper R-Vii, EUT, DOOL en Mamihlapinatapai. Daarnaast strijden de lokale bands Kicke, Molehill Mountain en Rise of the Wood op het Peter Tetteroo Bokaal Stage om de felbegeerde Peter Tetteroo Bokaal.

Op zaterdag staat het podium tussen 13.00 en 00.00 uur bomvol nationale én internationale talenten. Onder meer Candy Dulfer treedt op: zij heeft eerder samengewerkt met Prince en Madonna.  Verder kun je genieten van: Leoparte, Sue the Night, the Cadillac Three, 7 Miles to Pittsburgh, the Cool Quest, Starsailor en Modestep.

Eten en drinken op Westerpop 2018

Op het festivalterrein zijn een festivalmarkt met leuke hebbedingetjes en een ‘foodstreet’ waar je allerlei lekkere hapjes kunt kopen. Er zijn consumptiebonnen te koop om je eten en drinken mee te betalen. Vanaf vijf muntjes kun je ook pinnen. Eigen meegenomen glazen flessen, blikje, plastic flessen en kartonnen verpakkingen zijn niet toegestaan op het terrein. Deze worden bij de ingang in beslag genomen. Hou daar dus rekening mee!

Handig om verder te weten

De toegang voor Westerpop 2018 is helemaal gratis, daarom geldt de regel vol is vol! Zijn er te veel bezoekers op het terrein, dan sluit Westerpop al dan niet tijdelijk de poort. Meer informatie over dit beleid vind je op hun Facebookpagina.

Daarnaast is het goed om even de huisregels te checken voor je naar het festival gaat. Zo weet je zeker dat Westerpop 2018 voor jou supergezellig wordt.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.