Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wandelen in Nijmegen? Dat kan ook heel goed in Delft!

Door Redactie indebuurt 20 juli 2016

Terwijl die-hard wandelaars in de hitte meedoen aan de vierdaagse van Nijmegen, dachten wij na over fijne wandelroutes in en rond Delft. We zetten ze voor je op een rij. Want wandelen kan ook heel goed in Delft!

IJslandse paarden spotten

Een prima (en prachtige!) route om mee te beginnen is de Krekenroute. Vier kilometer lang en dus heel behapbaar. Het pad loopt door het krekengebied in het Bieslandse bos. Je ziet bos, moeras en open polderlandschap. Grote kans dat je grazende runderen of IJslandse paarden spot. De weg is heel old-school gemarkeerd met witte palen. Hou wel rekening met de aanlooproute, heen en terug verdubbelt die het aantal kilometers (er komen dus zo’n vier extra kilometers bij).

Staatsbosbeheer.nl
Staatsbosbeheer.nl

Route: 4 km. Startpunt: TOP Dobbeplas (Nootdorp). Volg eerst de Populierenroute (deze route is 9 km) die gemarkeerd is met een blauwe paal en stap bij het Bieslandse Bos over op de Krekenroute die met witte palen is gemarkeerd.

Wandelen door het oude centrum, Delftse Hout en Bieslandse bos

Ooit gehoord van NS-wandelroutes? Door het hele land zijn fijne tochten uitgestippeld. En de route kaarten, die kun je gewoon gratis downloaden. Hoe handig! De wandeling start bij NS-station Delft, loopt door het oude centrum en slingert door het Delftse Hout en het Bieslandse bos en eindigt in Pijnacker. Echte fanatiekelingen verlengen de wandeling via de Balij en het voormalig Floriadeterrein naar station Zoetermeer.

Delftse Hout
Foto: Flickr.com

Route: 9, 11, 14 of 16 km. Startpunt: NS-station Delft, eindpunt Randstadrail Pijnacker of NS-station Zoetermeer. Goed om te weten: honden zijn op het kerkenpad – deel van de route – niet toegestaan.

Wandelwalhalla Midden-Delftland

Het wandelwalhalla, dat is Midden-Delftland. Een mooie route – die trouwens niet voor mietjes is – is deze. Vijftien kilometer lang, dus zorg voor goede wandelschoenen en genoeg water. Volg de wandelknooppunten: 52, 83, 84, 47, 11, 73, 22, 57, 78, 88, 74, 55, 18, 40, 82, 68, 71, 52, 83, 84, 52. Begin bij brasserie Vlietzicht – hier kun je de auto ook parkeren (Vlaardingsekade 60, Schipluiden).

Tip: een perfect eindpunt is Restaurant Op Hodenpijl, waar je een verrukkelijke lunch of een koffie met taart kunt bestellen.Meer over Op Hodenpijl ontdekken?

Op Hodenpijl

biologische restaurants

Gesloten10:00 - 18:30

Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden

Bekijk meer:biologische restaurants

Meer over

Doen Sport

adv.