Volgend weekend moet je in Kromstraat zijn en dit is waarom

Dit is een ondernemersbijdrage 9 februari 2018

De Kromstraat is in het weekend van 16 en 17 februari één bonk gezelligheid. Ter ere van de twintigste editie van het Bluesfestival hebben De Kurk, de Bebop en STECK een programma samengesteld van twaalf acts waar je gegarandeerd héél blij van wordt. We zochten de leukste optredens voor je uit.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

STECK

These Lowly Gentlemen

These Lowly Gentlemen komt bij STECK hun allereerste optreden geven! Maar onervaren zijn deze mannen niet: bassist Donald van der Goes is bijvoorbeeld al bekend van de Veldman Brothers. Verwacht gave upbeat shuffles gemixt met intense bluesy ballads.

These Lowly Gentlemen, zaterdag 17 februari, 20.30 – 22.00 uur.

Guy Verlinde & The Mighty Gators

Naast nieuw talent staan er ook gevestigde namen op het programma. Guy Verlinde & the Mighty Gators is één van de grootste blues bands uit België, met multitalent Guy Verlinde als frontman. Met zijn energieke shows tourde hij al langs de grote podia van België en Nederland. Guy Verlinde staat ook op andere locaties op het programma van Bluesfestival Delft, maar alleen híer speelt hij samen met zijn band!

Guy Verlinde & The Mighty Gators, zaterdag 17 februari, 22.30 – 01.15 uur.

STECK cafés

Vandaag gesloten

Kromstraat 25, Delft

Bekijk meer:cafés

De Kurk

Jean Paul Rena

Voor gevestigde namen moet je tijdens het Bluesfestival in de Kurk zijn. Op vrijdag staat Jean Paul Rena op het podium. Fans wachten al tien jaar op nieuwe muziek van zijn hand, maar op 29 juni komt het nieuwe album eindelijk uit. De nieuwe nummers van dit album hoor je als eerste tijdens zijn optreden bij De Kurk!

Jean Paul Rena, vrijdag  16 februari, 23.00 – 01.00 uur.

Arthur Ebeling en Ronald de Jong

Hou je van goed gitaarspel in combinatie met een doorleefde stem? Dan moet je op zaterdag bij De Kurk zijn. Arthur Ebeling en Ronald de Jong staan dan op het programma. Zelfs de meest kritische bluesliefhebber gaat deze mannen waarderen, let maar op!

Arthur Ebeling & Ronald de Jong, zaterdag 17 februari, 16.30 – 18.00 uur.

Honger? Blijf eten bij De Kurk!

De Kurk heeft speciaal voor het bluesfestival een menu samengesteld. Voor €24,50 krijg je een drie gangen: lekker voordelig, dus! Op vrijdag eet je in alle rust voor het feest om 21.30 uur losbarst. Zaterdagavond eet je een hapje tijdens een open jamsessie. Wil je zelf ook wat spelen? Kan gewoon: neem je instrument mee en sluit aan!

Jamsessie, zaterdag 17 februari, 19.00 – 21.00 uur.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je een optreden mist: het programma is zo samengesteld dat geen twee optredens tegelijk vallen. Fijn! Het complete programma vind je hier. 

Eet- en Proeflokaal de Kurk restaurants en horeca

Nu gesloten16:30 - 00:00

Kromstraat 20, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bebop

Ed & the Gators

In De Bebop neemt de swingende bluesband Ed & the Gators je mee door de geschiedenis van de blues. Tijdens de Belgium Blues Challenge werd de band uitgeroepen tot beste Belgische bluesband van 2017, dus dit is niet de minste band! Het repertoire van Ed & the Gators bevat rauwe Chicago blues,  swingende West-Coast  en New-Orleans songs.  Dit geheel wordt bovendien afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues. Een heel veelzijdige set dus!

Ed & the Gators, vrijdag 16 februari, 21.30 – 01.00 uur.

Roenik Roa Espinosa en Samuele Ghezzi

Op zaterdag 17 februari wordt de Bebop grotendeels overgenomen door ’50 Shades of Blues’. Roenik Roa Espinosa (gitaar) en Samuele Ghezzi (zang/mondharmonica) slaan de handen ineen ter gelegenheid van het Delftse bluesfestival. Ze stellen een programma samen dat de blues laat horen in al haar tinten. Denk aan Delta, Chicago, R&B, jump, rock & roll en natuurlijk die andere nazaat van de blues: jazz. Ruig, ruw en boordevol emotie en energie. Van vier tot half zes spelen ze hun eigen set, daarna leiden ze een jamsessie.

Roenik Roa Espinosa en Samuele Ghezzi, zaterdag 17 februari, 16.00 – 17.30 uur en 17.30 – 21.00 uur. 

Wouter Kiers

Daarna geniet je nog tot 01.00 uur van Wouter Kiers en zijn band. Dit is een knetterende en veelzijdige formatie die indruk maakt tot op het bot!

Wouter Kiers, zaterdag 17 februari, 21.30 – 01.00 uur. 

Jazz Café Bebop cafés

Nu gesloten19:00 - 01:00

Kromstraat 23, Delft

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.