Vet: hier kun je dit weekend gratis VR-games spelen in Delft

Aangeboden door DIJCK2 1 mei 2019

VR-games zijn razend populair, maar tot nu toe kon je ze helaas niet spelen in Delft. Op 3, 4 en 5 mei komt daar verandering in, want dan kun je met een Virtual Reality bril games spelen bij Van der Leeuw Optiek en DIJCK2. En het is nog gratis ook!

Er is een speciale hoek gemaakt in de winkel waar kinderen vanaf 8 jaar én volwassenen de games kunnen spelen. Je kunt bijvoorbeeld boogschieten, zombies trainen, muziek maken of minigolf spelen. Ben je minder van de spellen, maar wil je wel ervaren hoe het is om midden in een virtuele wereld te worden gezet? Dan kun je letterlijk de hele wereld over in Google Earth VR. Loop door de straten van Tokyo of neem een kijkje bij de Grand Canyon!

De etalage van Van der Leeuw Optiek

Dit is waarom DIJCK2 de VR-games organiseert

De VR-games worden georganiseerd door DIJCK2 en Van der Leeuw Optiek in het kader van de oogmeetweken voor kinderen. “Wij vinden de ogen natuurlijk het meest bijzondere orgaan dat er is”, vertelt marketingmedewerker Anne. “Je ogen zijn jouw doorkijk naar de wereld en kunnen je soms zo mooi verwonderen. Door enkel door een VR-bril heen te kijken, ben je meteen in een andere virtuele wereld. Dat vinden wij bijzonder en willen wij kinderen (en volwassenen) die in onze winkel komen laten zien.”

Gratis oogmeting

Tijdens de oogmeetweken besteedt de opticien speciaal aandacht aan bijziendheid (myopie) onder kinderen. “Myopie komt steeds vaker voor bij jonge kinderen. Er zijn oplossingen die dit proces kunnen vertragen, zoals contactlenzen voor kinderen. Om de bijziendheid in een vroeg stadium te kunnen ontdekken, mogen kinderen tijdens de oogmeetweken langskomen voor een gratis oogmeting.”

Grote collectie kinderbrillen

Vermoed je dat jouw kind een brilletje nodig heeft? Dan heeft DIJCK2 daar goede én mooie oplossingen voor. “We hebben een grote collectie kinderbrillen van merken als Ray-Ban, Nike en Vingino. Ze zijn kleurrijk, opvallend of juist neutraal en volwassen. Daarnaast hebben we ook contactlenzen voor kinderen. Wat je ook kiest: we geven altijd goed advies en begeleiden je kind van A tot Z.”

Vanaf 8 jaar

De oogmetingen worden in principe gedaan bij kinderen vanaf acht jaar. “Maar je kunt met vragen over ogen en zichtvermindering altijd bij ons terecht. Ook als het kind jonger is dan acht jaar en je meer informatie wilt.” Je kunt nog tot en met 8 mei langs komen om gratis de ogen van je kind te laten testen. De gediplomeerde optometristen van DIJCK2 en Van der Leeuw Optiek controleren de ogen en kijken welke oplossing geschikt is voor jouw kind.

Maar het leukste is natuurlijk om de oogmeting te combineren met een VR-game. Kom daarom op 3, 4 of 5 mei langs! Je kunt de games tussen deze tijden komen spelen:

Vrijdag: 09.30 – 18.00 uur en 19.00 – 20.30 uur

Zaterdag: 09.30 – 16.30 uur

Zondag: 13.30 -16.30 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door DIJCK2. Meer over DIJCK2 ontdekken?

DIJCK2 opticiens

Nu gesloten09:00 - 18:00

Oude Langendijk 2, Delft

Bekijk meer:opticiens

adv.