Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vertel ‘ns: wat is jouw lievelingsserie op Netflix, Videoland of andere streamingsdienst?

Door Danique Beijer 28 april 2020

Eerlijk zeggen… hoeveel series heb jij al gebinged sinds de quarantaine is begonnen? Veel mensen hebben in deze periode al behoorlijk wat afleveringen van hun lievelingsserie verslonden. Op naar de volgende! Maar welke? Het is soms lastig om een nieuwe serie te vinden, dus laten wij Delftenaren elkaar een handje helpen. Wat is op dit moment jouw favoriete serie op streamingsdienst als Netflix, Videoland of Disney+?

Netflix heeft sinds kort een nieuwe feature: je kunt namelijk zien wat de top 10 in het land is. Maar wij willen graag weten wat jouw lievelingsserie is. Dat kan natuurlijk verschillende van Casa del Papel tot Community. Dus kom maar door! Is jouw serie niet te zien op een van de streamingsdiensten die we hierboven noemden? Geen probleem, we staan open voor álle suggesties.

Goed, wij trappen als redactie af. Hier komen onze favoriete series:

  • Casa Del Papel;  deze Spaanse serie over een bankoverval is zo’n beetje elke minuut spannend en de karakters zijn fantastisch. Ook word je elke aflevering weer verrast door nieuwe plottwitst. Een favoriet van velen! Ideaal als je het nog niet gezien hebt en van bingewatchen houdt: seizoen vier is net uit.
  • Stranger Things; deze Amerikaanse serie is onverminderd populair en dat is niet voor niets. Science-fiction, drama, horror, coming of age én mysterie: Stranger Things heeft het allemaal. Het verhaal? Een groep kinderen raakt in de jaren 80 verwikkeld in een vreemde verdwijning van een vriend én de plotse verschijning van een heel apart meisje. Nog niet gezien? Zeker doen!
  • Peaky Blinders; een razend populaire serie over de gewelddadige familie Shelby en hun illegale gokpraktijken begin vorige eeuw in een arme wijk in Birmingham.
  • When They See Us; dit is geen verhaal om gedachteloos te bingen. Dit deze vierdelige miniserie laat een belangrijk (maar pijnlijk) stukje Amerikaanse geschiedenis zien. De serie volgt vijf tienerjongens die in 1989 onterecht werden beschuldigd, vervolgd én veroordeeld na een brute verkrachting van een vrouw in Central Park in New York.
  • Black Mirror; elke aflevering van deze serie vertelt een ander verhaal. Maar de snelle technologische ontwikkelingen en hoe deze de wereld kunnen beïnvloeden zijn in elke aflevering het onderwerp.
  • Community; deze serie is al een stukje ouder, maar staat pas net op Netflix (met alle seizoenen!). Community draait om een studiegroep op het Greendale Community College. Deze groep maakt samen allerlei avonturen mee. Heerlijk luchtig en prima binge-materiaal!
  • That 70’s Show; nog een serie waar alle seizoenen al van op Netflix staan. Een Amerikaanse televisieserie over een groep tieners aan het einde van de jaren zeventig.

Delftse top 10

Wij zullen van de reacties die binnenkomen een Delftse top 10 maken. Je kunt jouw serie noemen onder de Facebookpost van dit bericht. Of je stuurt het via ons tipformulier en vertel ons ook even waarom je juist deze serie(s) zo leuk vindt.

Meer over

Doen Getipt

adv.