Op deze datum is het Varend Corso 2018 in Delft en dit is de route

Door Iris Olsthoorn 10 juli 2018

Over minder dan een maand is het weer zo ver! Dan trekken we onze klapstoelen van zolder en bewonderen we massaal de bloemenboten die voorbij komen tijdens Varend Corso 2018. In Delft komt het bloemencorso langs in het eerste weekend van augustus. 

Ook dit jaar vaart het Varend Corso 2018 weer in het eerste weekend van augustus. Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 augustus doen de boten verschillende dorpen en steden in de regio aan. Delftenaren moeten op zondag klaarzitten voor het grote spektakel. Dan is het Delflanddag, waarbij de boten door Delft, Den Hoorn, Schipluiden, De Lier en Rijswijk varen. Het thema dit jaar is: Helemaal Hollands.

Dit is de route

De boten van het bloemencorso komen Delft binnen via de Buitenwatersloot, om ongeveer 13.30 uur. De stoet vaart van via de nieuwe gracht langs het station naar de Zuidkolk. Daar is het van 14.15 tot 15.30 uur tijd voor de ‘vlootschouw’. Hier kan je op je gemakje kijken naar alle boten terwijl ze stil liggen. Rond 16.00 uur is het Varend Corso bij de Oostpoort. De tocht vervolgt langs de Oostsingel richting Rijswijk. Om ongeveer 16.30 uur hebben de boten Delft verlaten.

varend corso 2018

Let op: de tijden van de route zijn nog onder voorbehoud, meldt de organisatie.

Meer over

Doen

adv.