Dit zijn de beste plekken om het Varend Corso 2018 te bekijken

Door Iris Olsthoorn 17 juli 2018

Pak je klapstoel en zonnebril er maar bij voor het Varend Corso 2018! Op zondag 5 augustus vaart de bloemenparade langs Delft. Maar wat is nu de beste plek om te kijken? Wij hebben het voor je uitgezocht – of je nu in alle rust wil kijken of voor de gezelligheid komt.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kijken vlakbij de parkeergarage

Varend Corso 2015
Varend Corso 2015

Kom je met de auto, maar heb je geen zin om kilometers te lopen vanuit de parkeergarage? Dan is het stuk langs de Oranjeplantage en de Oostpoort een perfecte boten-spot-plek voor jou. Hier sta je op een paar minuten lopen van de parkeergarage bij de Markt en heb je ook nog eens een mooie uitzicht. Zorg dat je er in ieder geval om 16.00 uur staat, want dan komen de boten voorbij.

Een andere optie vlakbij een parkeergarage is vlakbij het station. Je kunt dan parkeren in de Prinsenhofgarage. Tussen 13.30 uur en 14.15 vaart de stoet van de Binnenwatersloot naar de Klok, dus een goede plek is dan bijvoorbeeld op het Bolwerk of langs de Nieuwe Gracht. 

Kijken naar de Vlootschouw

varend corso delft
Foto: @bouwschool2013 via Twitter

Wil je de boten van het Varend Corso in alle rust kunnen bekijken? Zorg dan dat je om 14.15 uur op de Hooikade staat, dan daar is de vlootschouw. Het is hier waarschijnlijk aardig druk, dus als je een eersterangsplaats wil, moet je op tijd komen. 

Kijken in alle rust

tramkade delft
Foto: Google Maps

Zeker weten doen we het natuurlijk nooit, maar dikke kans dat het bij de Tramkade tussen Den Hoorn en Schipluiden niet stampvol staat. Het bloemencorso vaart hier langs tussen 12.15 uur en 13.30 uur. De kade is hier aardig groot, dus je hoeft geen uren van te voren je plaats te reserveren. Oftewel: klapstoeltje neer en genieten maar!

Kijken met kinderen

Foto: @delftcityguide via Instagram

Als je kinderen hebt, en voordat de boten voorbij zijn gekomen nog éven met je mede-Delftenaren wilt kletsen is de Buitenwatersloot jouw stek. Om 13.30 uur komt het bloemencorso hier voorbij. De buurtbewoners maken er de hele dag een feestje van en zorgen voor een springkussen voor de kleintjes, een open podium met muziek, rommelmarkt, draaimolen en meer.

Meer over het Varend Corso

varend corso buitenwatersloot delft

Op deze datum is het Varend Corso 2018 in Delft en dit is de route

Over minder dan een maand is het weer zo ver! Dan trekken we onze klapstoelen van zolder en bewonder...
Varend Corso

Varend Corso 2018 komt er aan: de route, parkeren en andere praktische info

Goed, het duurt nog een paar maandjes voordat we met z'n allen op onze klapstoelen langs de Delftse ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt