Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van zitconcert tot Open Monumentendag: dit is er te doen in september in Delft

Door Iris Olsthoorn 2 september 2020

De agenda was de afgelopen maanden behoorlijk leeg, maar zo langzamerhand is er weer steeds meer te doen. Natuurlijk gebeurt dat nog wel op 1.5 meter, in kleine groepen óf digitaal. We zetten een aantal leuke evenementen in september voor je op een rij: 

Psst… op zoek naar nog meer leuke evenementen? Kijk dan eens in onze agenda. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Jazz in de Tent

Foto: Jord de Kat Angelino

In Jazz Café Bebop zijn geregeld leuke optredens, maar de afgelopen tijd was dat nogal lastig. Daarom is het café een samenwerking aangegaan met Stichting de Tent. Het eerste weekend van september staan er verschillende jazz optredens gepland in de prachtige circustent op de Uylenburg. Op dit moment zijn er alleen nog kaartjes voor zondag 6 september. Op deze dag zijn er drie optredens: Willem Abelen en Stan Verwegen, Benjamin Herman Trio en Something about Sanna. Het minifestival duurt van 14.00 tot 21.30 uur. Je kunt ook dineren! Kijk hier voor meer info en kaartjes.

Mooi Weer Spelen

Festival Mooi Weer Spelen ging afgelopen juni niet door vanwege de coronamaatregelen, maar komt nu alsnog met een aangepaste editie! Geniet een weekend lang van prachtig vermaak in het Poptapark. Het straattheaterfestival staat gepland op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september. Er zijn wel speciale corona-spelregels, zodat het festival veilig gespeeld kan worden. Zo moet je voor de optredens (gratis!) kaartjes reserveren bij de hoofdtent. Er is plek voor maximaal 250 mensen per optreden. Tijdens de optredens zit je op je eigen tapijttegel in het park. Kijk hier voor het hele programma:

Mooi Weer Spelen in het Poptapark

POP’D

Gordon Meuleman

In september en oktober worden er vier zitconcerten gegeven in Delft. De concerten zijn een samenwerking tussen Stichting Pop Promotie Delft, Lijm & Cultuur, STECK en Delfts Collectief. Er is tijdens deze concerten plek voor 100 mensen per avond. The Kik, de Kraaien, Ten Times a Million en Monomyth treden op. In dit artikel lees je meer:

Gaaf! The Kik en De Kraaien treden op in Delft tijdens deze bijzondere reeks zitconcerten

Open Monumentendag 2020

Open Monumentendag Delft
Foto: Open Monumentendag Delft / Michael Terlouw Fotografie

Normaal kun je tijdens Open Monumentendag binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt. Omdat de meeste van die gebouwen vol krappe gangetjes en kleine kamers zitten, moeten we het dit jaar zonder Open Monumentendag 2020 in Delft doen. De organisatie heeft wel een leuk alternatief bedacht: een audiotoer met verhalen over de monumenten, de bewoners en de bouwstijlen. De digitale toer is gewoon vanuit huis te volgen. Lees hier meer:

Open Monumentendag 2020 gaat niet door zoals normaal: dit is het alternatief

Knapsack Weekendsessies

Foto: Sander Rast

Het jaar 2020 vraagt om een nieuw soort reis. Daarom gaat Knapsack Festival online met 10 videosessies van 10 lokale acts op 10 Delftse toplocaties. Vanaf 19 september zijn de clips online te bekijken. Lees hier meer:

Knapsack Weekendsessies

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.