Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip voor kleine (en grote) dinoliefhebbers: hier kun je een échte dinoschedel zien!

Aangeboden door TU Delft 6 oktober 2020

Kan jouw dochter of zoon alle dino’s noemen die er ooit zijn gevonden? Science Centre Delft heeft sinds kort een toffe tentoonstelling voor de diehard dinofans, met als thema het bijzondere verhaal van triceratopsschedel ‘Skull 21’.

“Skull 21 is in 1891 opgegraven in Wyoming in de Verenigde Staten”, vertelt Jules Dudok van Science Centre Delft. “In 1950 kwam de schedel naar Nederland. Het was de allereerste dinosaurus in Nederland. Helaas ging het niet goed tijdens het transport en raakte de schedel beschadigd. Ze hebben het toen met minimale middelen hersteld. Science Centre Delft heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan de juiste restauratie van Skull 21.” De sponsoren van het Mineralogisch-Geologisch Museum maakten deze restauratie mogelijk.

Samenwerken

“De restauratie is een fantastische samenwerking tussen verschillende partijen”, legt Jules uit. “Zo heeft Naturalis uit Leiden een schat aan kennis over dinosaurussen in het Dinolab. De TU Delft heeft bijgedragen met hun kennis over 3D printen, 3D scannen en CT scans om de schedel zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. En de presentatie van Skull 21 wordt extra bijzonder door de lichttechnieken die zijn ontwikkeld door het perceptual intelligence lab van professor dr. Sylvia Pont.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Jules Dudok

Leuk voor jong en oud

Science Centre Delft bestaat ook nog eens tien jaar en heeft daarom een workshop en een demonstratie over Triceratops ontwikkeld. De allerkleinsten krijgen een tof masker, een kleurplaat én een comic. Iedereen kan dus genieten van deze bijzondere tentoonstelling.

Het is wel belangrijk om van tevoren kaartjes te reserveren, want er zijn maar een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar.


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft

Gesloten10:30 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

adv.