Uitkijken naar het weekend: 7 tips in Delft

Door Jantine van den Hoven 17 augustus 2016

Het prachtige weer maakt dat we alvast uitkijken naar het weekend. Want genoeg te doen is er zeker! Op kinderboerderij Tanthof wordt het oogstfeest gevierd, de OWee gaat van start en Voldaan Buitenkeuken begint aan de Schoemakerstraat.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Oogstfeest

Tussen 10.00 en 16.00 uur is het zaterdag 20 augustus feest op kinderboerderij Tanthof. Dat betekent oud-hollandse spelltjes, pannenkoeken eten, op het springkussen, schminken en natuurlijk ponyrijden. Ook de mensen van het Repair Café zijn aanwezig om je te helpen met klusjes. Bij de kraam van Papaver kun je meer leren over bodemdiertjes.

waterspeeltuin tanthof
Foto: facebook-pagina Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof

Taartwedstrijd

Onderdeel van het Oogstfeest, maar een aparte vermelding waard. Je moet namelijk gaan bedenken wat je moet gaan bakken voor de taartenwedstrijd. De taart moet zaterdag 20 augustus om 10.00 uur ingeleverd worden en zal beoordeeld worden door de jury. De overgebleven taart wordt verkocht op het oogstfeest. De opbrengst is voor de kinderboerderij! Meld je aan via [email protected]

taart anp
Foto ANP

Opening Voldaan Buitenkeuken

Yes! Zaterdagmorgen gaat het eerste foodtruckrestaurant open aan de Schoemakerstraat. Dus wie zin heeft in vuur met de bijbehorende marshmellows, vis en vlees kan zich daar melden.

Lees hier meer over Voldaan Buitenkeuken.

voldaan buitenkeuken
Beer can chicken

6-jarige

De Beierd bestaat zes jaar en dat vieren ze zondag 21 augustus vanaf 15.00 uur met een groot feest vol optredens. Onder andere de Mannen van Vermeer laten van zich horen. Meer informatie hier.

de beierd delft

Popta Open Podium

Nog meer muziek! Tijdens het Popta Open Podium treedt de Delftse band Rapaille collectief op. Maar het zou natuurlijk geen open podium zijn als er geen ruimte is voor iedereen om iets te dichten, te zingen of te vertellen. Het begint om 15.00 uur in de Poptahof Noord.

jazz festival delft
Foto ANP

OWee

Kan niet ontbreken in dit lijstje. Zondag is er de studentenparade en een groot feest op de Markt. Er worden ongeveer 3000 studenten verwacht maar het feest ’s avonds is voor iedereen toegankelijk!

Weten wat je als Delftenaar merkt van de OWee? Check dit artikel.

OWee Delft

Fotoworkshop

Oké oké, niet in het weekend maar wel het tippen waard. Maandagmorgen staat er de Markt een creatieve fotoworkshop op het programma. Op een ontspannen manier krijg je tips om creatiever te zijn maar er is ook ruimte voor technische tips.

De workshop wordt gegeven door Mariska van Vondelen en kost 32,50 euro. Meer info hier.

Ruurd Corpel Voldersgracht
Ruurd Corpel, Voldersgracht
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.