Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: op deze plek kun je de beroemde Strandbeesten altijd (gratis) bekijken

Door Iris Olsthoorn 13 januari 2020

Misschien weet je het nog wel: in 2016 was er in Museum Prinsenhof Delft een supergave tentoonstelling met de Strandbeesten van Theo Jansen. Voor mensen die de ‘levende’ kunstwerken nog wel eens willen zien, hebben we een tip: de strandbeesten staan al een tijdje langs de A13 bij Ypenburg op hun eigen ‘playground’.

De strandbeesten zijn enorme creaties van kunstenaar Theo Jansen. Ze bestaan uit gebogen pijpen, PET-flessen en soms stukjes zeil, en ze bewegen helemaal vanzelf. De beesten waren de afgelopen jaren al vaak op het stand of in musea te zien, maar dankzij de Delftse Ionica Smeets werden we er aan herinnert dat de beesten óók gewoon vlakbij Delft te spotten zijn. Namelijk op een heuvel naast de A13. Het stukje heet zelfs ‘Standbeest Playground’. Er zijn verschillende bewegende strandbeestjes te zien, sommigen kun je zelf in beweging brengen.

Hier moet je zijn

Voor wie zich afvraagt waar het dan precies is, hebben we een kaartje. De speeltuin ligt vlak achter de Aziatische supermarkt Amazing Oriëntal:

 

Lees ook

De Waag Delft

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle...

5 x hardloopwedstrijden in 2020 in Delft en omgeving

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga...

Meer over

Doen

adv.