Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tinderen in tijden van corona: zo gaat dat in Delft

Door Danique Beijer 15 april 2020

Daten is de komende tijd nogal onmogelijk, want we moeten momenteel afstand houden van elkaar. Maar online gaat het het swipen natuurlijk gewoon door. Wij namen eens een kijkje op de dating-app Tinder. Hoe gaat het er daar momenteel aan toe?

Het is op dit moment niet heel verstandig om een afspraakje te plannen. Wij waren erg benieuwd hoe Delftse ‘Tinderaars’ dat in deze periode doen. Het online flirten lijkt in ieder geval geen ‘coronastop’ te hebben.

Profielen

Wat opvalt zijn de profielen die inspelen op de coronacrisis. Zo zijn er op meerdere profielen de welbekende zin ‘Netflix en chill?’ omgetovert tot ‘Facetime en chill?’. Een iemand heeft in zijn profiel gezet: ‘Laten we een (tijdelijke) relatie nemen om deze saaie coronatijd wat op te leuken. Het lijkt me, vanwege gezondheidsredenen alleen niet verstandig om elkaars familie te ontmoeten’. Een ander heeft simpelweg in zijn profiel gezet: ‘Ik heb geen corona’. Het kan maar duidelijk zijn!

Openingszinnen

Tinder
Ook Team Tinder doet mee aan de slechte (of juist leuke?) openingszinnen.

Niet alleen de profielen worden aangepast, ook met openingszinnen durven sommige Tinderaars creatief te zijn. Zo stuurde iemand: ‘Ben jij een wereldwijd longvirus? Want je bent adembenemend?’. De zin: ‘Wil je plannen maken die we sowieso moeten annuleren?’ kwam voorbij. En natuurlijk konden ook de grapjes over het hamsteren niet achterwege blijven: ‘Zonder jou is mijn leven net zo leeg als de supermarktschappen’.

Maar werken die openingszinnen echt? De proef moest natuurlijk even op de som genomen worden. Gelukkig was er iemand bereid om te kijken of een grapje over het coronavirus als openingszin werkt. De reactie? ‘Haha, slecht maar wel grappig’. Score!
Tinder

Sociale afstand

Tussen al het geflirt verschijnt regelmatig een bericht van Tinder zelf:

Foto: Indebuurt

Ze raden bij Tinder aan om regelmatig je handen te wassen en raden je af aan je gezicht te zitten. Als laatste adviseren ze ‘sociale afstand te houden bij publieke samenkomsten’. Ook adviseert de datingapp om voorlopig helemaal niet af te spreken. Dat lijkt ons het verstandigste!

Instant blijheid! Delftenaar Pim maakte aanstekelijk liedje over deze vreemde tijd [video]

Als we een ding geleerd hebben van deze coronacrisis, is dat het sommige mensen erg creatief maakt. ...
beestenmarkt

Wat doen we na de coronacrisis? Oma knuffelen, terrasje pakken of shoppen

We moeten nog wel een tijdje binnen zitten en afstand van elkaar houden. En dat doen we natuurlijk o...

Daten in coronatijd: 5 x leuke activiteiten die je wél nog kunt doen

Je hebt nét iemand ontmoet en wilt eigenlijk volop gaan daten. Dat gaat nu helaas even niet zo makke...
Taptoe Delft

Strepen in je agenda: deze Delftse evenementen ná 1 juni zijn ook afgelast

Een tijdje geleden werd bekend dat alle evenementen tot en met 1 juni 2020 verboden zijn in verband ...

Meer over

Doen Studenten

adv.