Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waarom je Stukafest écht niet wilt missen

Door Iris Olsthoorn 20 februari 2017

Je bent misschien net bijgekomen van het Bluesfestival, maar het volgende feestje staat alweer voor de deur. Woensdag veranderen tijdens Stukafest tientallen Delftse studentenkamers in kleine podia. Tussen de studieboeken en kratten bier kijk je naar heel veel toffe optredens (voor héél weinig!). We zetten voor je op een rij waarom je daar echt bij wilt zijn. 

Festival

Stukafest is kort voor Studentenkamerfestival. Het vindt dus plaats op woensdag 22 februari, in de avond. Voor €15,- krijg je drie fantastische optredens te zien én toegang tot het eindfeest. Je kunt ook losse rondes kopen à €4.50, voor als je één optreden wel genoeg vindt. Kaartjes koop je hier. De eerste ronde start om 20.30 uur.

Het idee

Het idee van Stukafest is simpel: in een superintieme huiskamersetting, of nee studentenkamersetting, kun je heel goedkoop kijken naar optredens van vooral lokale talenten. In alle studentenkamers zie je iets anders. Van swingend dansoptreden tot toneel, cabaret, punk of poëzie.

Zo zie je bij Daphne Gakes een toneelstuk over een psychotische vrouw die met haar vriendin uit eten gaat, luister je bij Aidan & the Wild naar lieve indie-liedjes en bij Bovenste knoopje open lach je je rot tijdens hun kleinkunst/cabaret voorstelling. Klinkt nu al als een geweldige avond, toch?

Lekker dichtbij

Je kunt je wandelschoenen thuis laten, want alles is dichtbij. Alle studentenkamers waarin de optredens plaats vinden liggen in de Delftse binnenstad of net daar buiten. Er zijn drie rondes die een half uur duren. Tussen de rondes zit steeds een half uur, zodat je genoeg tijd hebt om van de ene naar de andere studentenkamer te fietsen of te lopen.

Eindfeest in de Bierfabriek

Voor de echte studenten-beleving lig jij natuurlijk niet na deze optredens om 23.00 uur al in je bed. Nee, ook voor de afterparty is gezorgd: in de Bierfabriek vindt het Stukafeest plaats. Hier kun je tot 04.00 uur ’s nachts met de voetjes van de vloer. Entree is gratis als je een volledig stukafest-ticket hebt, maar als je een verdwaalde vriend tegen komt mag hij ook voor €5,- aan de deur naar binnen.

 Meer over Bierfabriek Delft ontdekken?

Bierfabriek Delft

cafés

Geopend16:00 - 00:00

Burgwal 45-49, Delft

Bekijk meer:cafés

Meer over

Doen Studenten

adv.