Studente Myrthe zit helemaal op haar plek: ‘Mijn opleiding is écht voor de creatieve doeners’

Aangeboden door Yuverta

Ga jij graag aan de slag met bloemen, planten en andere natuurlijke materialen? En houd je van stylen en het aankleden van toffe events? Dan is de Yuverta mbo-opleiding Bloem, groen en styling iets voor jou! Helemaal mooi: de komende week zijn er verschillende open dagen, meld je dus snel aan.

Yuverta is er voor de echte doeners. Naast de mbo-opleiding Bloem, groen en styling kun je bij Yuverta nog veel meer opleidingen volgen. Benieuwd welke opleidingen dat zijn? Bekijk dan het opleidingenoverzicht. Ervaar je het liever zelf? Dan ben je van harte welkom bij een van de kennismakingsactiviteiten. Ga bijvoorbeeld een dag proefstuderen of loop een dagje mee met een van de studenten.

Zeven locaties, drie niveau’s en twee studievormen

De opleiding Bloem, groen en styling volg je bij Yuverta mbo Rijswijk, Dordrecht, Houten, Aalsmeer, Den Bosch, Heerlen of Horst op niveau 2, 3 of 4 met de leerweg BOL of BBL. Tijdens de opleiding leer je alles over het werken met natuurlijke materialen. “Ik heb voor de opleiding gekozen omdat ik graag met mijn handen werk en creatief bezig ben”, vertelt student Myrthe. En dat komt goed uit, want deze opleiding is zeker voor de creatieve doeners.”

Een kleurrijkere wereld

Tijdens de opleiding leer je hoe je etalages tot blikvangers omtovert en hoe je stralende productfoto’s maakt. Je gaat aan de slag met het ontwerp van een groenplan voor de inrichting van een ruimte, of je creëert toffe bloemwerken voor de aankleding van een evenement. Ook maak jij dat gezellige boeket voor thuis. Eigenlijk zorg jij er dus voor dat de wereld een stukje kleurrijker wordt, en daarbij houd je rekening met duurzaamheid, natuur én mens.

Tekst gaat door onder de video >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Mbo opleiding Bloem, groen en styling | Video: Yuverta

Het ‘echte’ werk

Tijdens je opleiding loop je regelmatig stage, zodat je weet hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Student Daan heeft stage gelopen bij een tuincentrum. “Daar heb ik geleerd hoe je boeketten maakt, planten verzorgt en mocht ik stylen met mooie woondecoraties.” Daarnaast werk je aan projecten voor echte opdrachtgevers en krijg je gastlessen van experts uit het vak.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om keuzedelen te volgen tijdens je opleiding. Jij bepaalt in welke richting je wilt ontwikkelen. Zo kun je ervoor kiezen om je te verdiepen of juist te verbreden binnen het vakgebied. Kies voor interieurvormgeving of interieurstyling en verdiep je in trends, conceptueel bloemwerk en marktinnovaties of richt je op het ondernemerschap.

Van oud-studente naar kampioen bloembinder

Dat deed oud-studente Bente van Meurs, Nederlands Kampioen Bloembinder, ook. “Mijn bedrijf staat voor unieke creaties van verse en droogbloemen. Ik maak alles op bestelling. Van rouwwerk tot bruidswerk en andere leuke creaties. Ook geef ik regelmatig workshops. Met mijn bedrijf wil ik graag laten zien dat de bloemenbranche meer is dan alleen een boeketje bloemen.” 

Veel mogelijkheden in de toekomst

Alle ervaring die je opdoet tijdens je stages, zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het werkende leven. Ga bijvoorbeeld aan de slag als bloem-, event- of interieurstylist, groene verkoopadviseur of medewerker in een bloem- of lifestylewinkel. Maar ook als groenspecialist in interieurbeplanting of bij een tuincentrum. Of start je eigen bedrijf zoals Bente heeft gedaan.

Wil je liever verder studeren? Ook dat kan. Stroom bijvoorbeeld direct door naar een hoger niveau op het mbo. Heb je de niveau 4 opleiding afgerond? Dan kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld naar de opleiding Interieurvormgever of Bloemsierkunst.

Kom naar de open dag

Van 28 januari tot en met 5 februari kun je naar verschillende open dagen van verschillende vestigingen van Yuverta. Hier ervaar je pas echt goed of de opleiding Bloem, groen en styling iets voor je is. Ben je benieuwd naar andere opleidingen? Dat komt goed uit, want er zijn nog ontelbaar veel andere studierichtingen waar je uit kunt kiezen. Ook deze zijn te ontdekken tijdens de open dagen. Zoek goed uit bij welke vestiging je moet zijn en meld je aan!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Handig lijstje: 5 x leuke evenementen in Delft deze maand”

Handig lijstje: 5 x leuke evenementen in Delft deze maand

Aangeboden door Delft Marketing

Ontdek het Delft van Vermeer in winter 2023 vol aciviteiten en evenementen
Ga naar “Zet ‘m in je agenda: Bluesfestival Delft komt er weer aan”

Zet ‘m in je agenda: Bluesfestival Delft komt er weer aan

Ga naar “Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een romantische dag in Delft van”

Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een romantische dag in Delft van

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis”

JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Twee rechterhanden gezocht!”

Twee rechterhanden gezocht!

 • Kunstwacht
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night”

Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night

 • De Waag
 • 4 februari 2023

Topper

Ga naar “Feestelijke winter van Vivaldi en anderen”

Feestelijke winter van Vivaldi en anderen

 • ConcertoValiante
 • 4 februari 2023

Topper

Ga naar “Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!”

Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!

 • 38CC
 • T/m 19 feb

Topper