Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sanne liep voor het eerst een virtuele run: ‘Ik heb mijn persoonlijk record verbeterd’

Aangeboden door NN Running Day 15 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Delft? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Sanne Treep (28) deed ook mee: “De aanmoedigingen onderweg waren geweldig.”

Afgelopen zondag liep de Delftse Sanne een halve marathon door het Delftse Hout. “Ik was eigenlijk van plan om in het voorjaar de hele marathon van Rotterdam te lopen, maar die werd afgelast. Toen kreeg ik een mailtje van NN Running Day. Het leek mij supertof om mee te doen aan een virtuele run, dat had ik nog nooit gedaan”, vertelt ze. “Maar om een hele marathon virtueel te doen leek me iets te heftig. Daarom koos ik voor de halve marathon van Eindhoven. Die had ik vorig jaar al in het echt gelopen.”

Fitgirl

Sanne liep voor de vijfde keer een halve marathon en dat ging supergoed. “Ik vind het leuk om ergens naartoe te werken als hardloper, dus meedoen aan wedstrijden is te gek! Gelukkig kon je wel gewoon blijven hardlopen in de afgelopen maanden en zo bleef ik lekker fit. Ik ren drie keer in de week, zowel duurloop als interval training en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb een persoonlijk record gelopen”, vertelt Sanne enthousiast. Ze heeft haar halve marathon in 2:03:12 uitgelopen.

Tekst gaat verder onder de foto

Sanne haalt de finish

Vrienden en familie

Voor het echte hardloopwedstrijdgevoel had Sanne vrienden en familie uitgenodigd. “Zij stonden als supporter langs de route. Zo zijn mijn oom, tante en neefje uit Utrecht gekomen om me aan te moedigen. Er fietste een vriendinnetje een stuk met me mee en liep het vriendje van een vriendin een stukje met me op. Maar het werd wel iets te gezellig”, vertelt Sanne lachend. “Waren we gezellig aan het kletsen terwijl ik een halve marathon aan het lopen was. Dat mocht wel wat minder. Maar ondanks al dat geklets heb ik toch mooi een persoonlijk record gelopen.”

Ren mee tijdens de volgende NN Running Day

Lijkt het je ook leuk om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Meedoen is helemaal gratis en kan door je in te schrijven via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code, die je toegang geeft tot de app. Ook leuk: met de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner plan je hardlooproutes vanaf je eigen voordeur – ideaal voor tijdens NN Running Day. Waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.