Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurantreview: ‘Brood in de hoofdrol bij Michel’

Door Redactie indebuurt 5 maart 2016

Zij houden van lokaal, wij houden van lokaal. Zij maken het lekkerste brood, wij houden van heel lekker brood. Deze editie van de restaurantreview belandden we bij Michel, achter de Oude Kerk.

Wat is Boulangerie Michel Delft?

Een lunchroom met brood uit de bakkerij in Rijswijk. Het brood wordt er gemaakt volgens Frans recept, en dat proef je. Bij Michel vind je brood, croissants en taartjes. Maar ook thee van het Delftse Miss Morisson, kaast van de buren van Boerderijzuivel&meer, tekeningen van Galerie XS en andere lokale (food)producten.

Hoe zitten we er bij?

We krijgen wel een beetje een lentegevoel van Michel. De zaak ziet er leuk en fris uit en zoals gezegd met lokale invloeden. Net als in vele hippe tentjes, is de oude muur blootgelegd zodat je het gevoel hebt dat je je in historisch Delft bevindt. De menukaart is er alleen in het Engels, een klein minpuntje.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Boulangerie Michel Delft Boulangerie Michel DelftEen baguette met vitello tonato. Brood is heerlijk, het beleg neigt wat meer naar tonijn dan naar een combinatie van de fricandeau en tonijn. Maar, over het algemeen een heel lekker broodje.

Een tartine l’hispanique, met onder andere serrano ham, pesto en manchegokaas. Dit is voor de mensen met honger, je krijgt echt een vol bord. Maar wel een heel lekker bord met eten. Het enige nadeel: het mes was bot.

Hoe is de service?

Goed, tijdens de lunch is het best druk maar de dames van de bediening voelen zich niet opgejaagd en blijven relaxed. Naast de broodjes en tartines zijn er ook warme gerechten en daggerechten, deze worden gepresenteerd op een groot bord. Wanneer we vragen naar Boulangerie Michel, krijgen we enthousiast te horen dat ze vorig jaar uitgroeiden tot lunchroom nadat ze in het pand ernaast al actief waren als bakker. Én, ze zitten ook in Den Haag!

Wat was je kwijt?

18 euro voor een baguette, een tartine, een thee en een cappuccino.

 

adv.