Dit is het programma van de sinterklaasintocht 2018 in Delft

Door Iris Olsthoorn 6 november 2018

Nog even en dan komt Sinterklaas officieel aan in Delft! Op zaterdag 24 november om 12.45 uur legt de pakjesboot aan bij de Oostsingel. Ben je benieuwd waar je precies op welke tijd moet zijn om de goedheiligman te spotten? Dat lees je hier!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Swipe naar rechts voor het volgende tijdvak!

12.00 tot 12.45 uur

Om 12.00 uur vaart de boot van de Sint Delft binnen vanaf het Zuideinde. Vanaf hier vaart hij over de Schie richting de Oostpoort en daarna richting de Oostsingel. Iets voorbij de Plantagebrug stapt hij uit. Wil je vanaf de kade naar de Sint en zijn pieten zwaaien? Zorg dat dat je tussen 12.00 en 12.45 uur langs de Schie staat.

12.45 tot 14.00 uur

Om 12.45 stapt Sinterklaas van de boot af vlakbij de Plantagebrug.  Vervolgens gaan Sint en zijn Pieten op weg naar de Markt. De route van dit deel van de intocht loopt via de Oostsingel,  Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Hippolytusbuurt(westzijde), Voorstraat(westzijde), hoek Oude Kerkstraat, Voorstraat(oostzijde), Choorstraat, Vrouw Juttenland(westzijde), Voldersgracht, tot aan de Markt. Willen jij en je kinderen zwaaien naar de Sint en de pieten een handje geven? Zorg dan dat je tussen 12.45 en 14.00 uur langs deze route staat.

14.00 tot 14.15 uur

Om 14.00 uur komt de optocht aan op de Markt. Hier heet de burgemeester de Sint welkom en doen de pieten gezellige dansjes met de kinderen. Wil je swingen met de pieten? Zorg dan dat je tussen 14.00 en 14.15 uur op de Markt bent.

14.15 tot 15.00 uur

Om 14.15 gaat de optocht door de stad verder.  De route die Sint en zijn Pieten volgen is als volgt: Markt, Cameretten, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Bastiaanpoort, Sebastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan (noordzijde ) Brabantse Turfmarkt, Burgwal. Vervolgens komen ze aan op de Beestenmarkt. Dit tweede deel van de tocht is meestal al wat rustiger, dus zal voor sommige kinderen een fijn moment zijn om Sint en zijn pieten te verwelkomen. De optocht duurt tot 15.00 uur, dus zorg dat je dan op een van de eerder genoemde straten staat!

15.00 tot 16.30 uur

Wil jij (of je kinderen) op de foto met Sinterklaas of één van de Pieten tijdens de intocht van Sinterklaas in Delft? Dan moet je om 15.00 uur op de Beestenmarkt zijn. Ze gaan hier handjes geven, je kunt op de foto of gewoon lekker dansen en lachen met Sint en zijn Pieten. Om 16.30 uur vertrekt het gezelschap en is de intocht weer voorbij!

Route intocht 2018 in Delft

Heb jij liever een beschrijving van de route? Lees dan dit artikel. 

Wil je liever naar de intocht van Sinterklaas in Den Hoorn, Delfgauw, Pijnacker of Schipluiden? Kijk dan hier voor de route. 

kruidnotentest

Oproep! Waar koop jij de allerlekkerste kruidnoten in Delft?

Krokant, nog nét een beetje zacht van binnen of met een klein beetje pit: in de herfstperiode gaat e...

Kruidnotenfans gezocht voor het indebuurt Smaaktest-panel!

Krokant, nog nét een beetje zacht van binnen of met een klein beetje pit: in de herfstperiode gaat e...

 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.