Politieagent Ben: ‘Met deze app help je heel makkelijk jouw buurt veilig houden’

Aangeboden door Burgernet

Burgernet

Ben Klaver werkt al 19 jaar voor de politie. Hij werkte jaren op straat en is nu operationeel specialist in Delft. Het betrekken van burgers bij hun wijk of omgeving is een van zijn specialismes. Hierdoor weet hij hoe belangrijk initiatieven als Burgernet zijn bij het oplossen van zaken. “We kunnen meekijken en luisteren via de ogen en oren van de mensen in de wijk.”

Met de Burgernet app kan jij alleen of samen met je buurtgenoten helpen om misdrijven op te lossen. Met de app krijg je een melding van een misdrijf bij jou in de buurt, zoals vermiste personen, een diefstal of inbraak. Heb jij iets gezien wat de politie moet weten? Tip de politie door hen te bellen via de app. Heel handig: je kunt ook een vaste locatie instellen zodat je hier ook alle meldingen van binnenkrijgt. Denk aan de school van je kind, de sportvereniging of het huis van je ouders.

Zorg en veiligheid

“Ik ben verantwoordelijk voor de portefeuille Zorg en veiligheid”, vertelt Ben. “Daarbij krijg je bijvoorbeeld te maken met geweld binnen afhankelijkheidsrelaties. Denk aan huiselijk geweld of kindermishandeling. En het gaat er om dat burgers zich veilig voelen in hun eigen wijk.”

“Toen ik in 2002 begon bij de politie was ik een jong ventje. k wilde toen al bijdragen aan het welzijn van mijn medeburgers. De actie, de veelzijdigheid en de afwisseling van binnen en buiten werken, gaf de doorslag om voor de politie te kiezen.”

Persoonsgerichte aanpak

“Ik ben op straat begonnen, in Rotterdam. Ik heb in diverse wijkteams gewerkt, bij de recherche en op de noodhulp. Ik werkte veel met jeugd en mensen die tot een kwetsbare groep behoren. Daardoor ontwikkelde ik een passie voor persoonsgerichte aanpak. Vandaar dat ik nu op deze plek zit, want die aanpak past bij zorg en welzijn.”

“Ik ben een voorstander van initiatieven als Burgernet“, gaat Ben verder. “Het is een manier voor de politie om de ogen en oren van de burger te gebruiken. Het is snel inzetbaar en je hebt snel resultaat.”

Waardevol instrument

“Kijk je naar de cijfers, dan zie je dat het een waardevol instrument is. Ik heb gelezen dat in tien procent van de gevallen waarbij Burgernet wordt ingezet, informatie binnenkomt die bijdraagt aan de opheldering of oplossing van een zaak. In nog eens veertig procent komt er informatie tot de politie die bruikbaar is binnen het onderzoek. Dat zijn mooie cijfers.”

“De incidenten waarbij Burgernet wordt ingezet zijn misdaden met hoge impact voor burger en samenleving. Inbraken, overvallen, levensdelicten, de zwaardere criminaliteit. En ook vermiste personen. Heel belangrijk dus, dat veel mensen mee kunnen kijken.”

Burgerouders

Volgens Ben is de hulp krijgen van buurtbewoners in het algemeen van belang. “Buurtpreventie, waakzame WhatsApp-groepen in de wijk en mensen die op straat gaan surveilleren. In Delft is er soms sprake van jeugdoverlast. Wij zetten dan burgerouders in, mensen uit de gemeenschap die gerespecteerd worden. Jongeren zijn sneller geneigd naar hen te luisteren dan naar de politie. Ik geloof heel erg in dat soort dingen.”

“Als je wilt helpen, dan blijft het belangrijkste dat je je eigen veiligheid in acht neemt, dat doet de politie zelf ook”, sluit Ben zijn verhaal af. “Vervolgens kun je ons altijd bereiken. Bij spoed bel je 112. Bij minder spoed bel je ons 0900-nummer. Of je meldt je via sociale media, Burgernet of op het politiebureau. Zo houdt jij jezelf en je buren veilig en draag je bij aan de leefbaarheid van je wijk.”

Download de app nu

Als jij slachtoffer wordt van een misdrijf, zou je ook willen dat jouw buurtgenoten helpen om de dader te vinden. Download nu de app en help jouw buurt een stukje veiliger te maken.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Zet ‘m in je agenda: Bluesfestival Delft komt er weer aan”

Zet ‘m in je agenda: Bluesfestival Delft komt er weer aan

Ga naar “Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een romantische dag in Delft van”

Bijna Valentijnsdag: zo maak je er een romantische dag in Delft van

Ga naar “Uittip! Je kunt binnenkort naar het concert van Blaudzun in Delft”

Uittip! Je kunt binnenkort naar het concert van Blaudzun in Delft

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis”

JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Twee rechterhanden gezocht!”

Twee rechterhanden gezocht!

 • Kunstwacht
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night”

Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night

 • De Waag
 • 4 februari 2023

Topper

Ga naar “Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!”

Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!

 • 38CC
 • T/m 19 feb

Topper