Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pasen 2018: dit is er te doen in Delft

Door Willeke Havenaar 13 maart 2018

Wat te doen met Pasen dit jaar in Delft? Genoeg! Tijdens het paasweekend op 31 maart, 1 en 2 april is er veel leuks te doen. Wij hebben de leukste activiteiten voor je verzameld.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Dit is het artikel over Pasen in Delft in 2018. Hier vind je het artikel over Pasen in 2019.

Paasfeest op de boerderij

Wat te doen met Pasen Tanthof
Foto: JetRegeltHet (Jet Verloove)

Zijn jouw kids experts in paaseieren zoeken? Neem ze dan zaterdag 31 maart mee naar de Stadsboerderij. Hier kunnen ze zoeken naar houten paaseitjes die ze kunnen inleveren voor een hard ei die ze mogen beschilderen. Er zijn nog veel meer leuke dingen te doen: paasbroodjes bakken, ponyritjes maken en dieren knuffelen. Voor wie zaterdag geen tijd heeft om met de kleintjes naar de boerderij te gaan, geen probleem! De waterspeeltuin is het hele paasweekend open.

Wiewatwaar: zaterdag 31 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de ponyritjes betaal je €1,- en voor de paasbroodjes €2,50. De rest is gratis.


Meer over Stadsboerderij BuytenDelft ontdekken?

Stadsboerderij BuytenDelft kinderboerderijen

Gesloten09:30 - 17:00

Korftlaan 3a, Delft

Bekijk meer:kinderboerderijen

Vintage markt en lekkere hapjesschoemaker-plantage-delft paasmarkt tweede paasdag

 

Pasen 2018 in Delft is niet compleet zonder de paashaas! Bij de Schoemakerpaasmarkt op tweede paasdag is hij van de partij. Maar dat is niet het enige wat er te doen is in de nieuwste wijk van Delft, hoor. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is er een markt met vintage spullen, kunstmarkt en fotografie. Verder zorgen Voldaan Buitenkeuken, De Griekse Olijf en de StadsPlantage voor lekkere hapjes. Zo is er om 10.30 uur een paasontbijt bij de StadsPlantage of kun je om 13.00 uur komen lunchen. Kortom: er is genoeg te doen!

Wil jij zelf je vintage kleding, woonaccessoires of kunstwerken verkopen op de Schoemakerpaasmarkt? Het huren van een kraam kost €10,-. Meer informatie vind je hier.

Wiewatwaar: maandag 2 april (tweede paasdag) van 11.00 tot 16.00 uur op de Schoemaker Plantage.


Meer over Schoemaker Plantage ontdekken?

Schoemaker Plantage makelaars

Op aanvraag

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:makelaars

Paasbal

Wat te doen met Pasen
Foto: Facebook Dansschool Wesseling

Wat te doen met Pasen 2018? Ga eens een avondje stijldansen! Dansschool Wesseling organiseert een paasbal voor iedereen die romantisch samen wil swingen. Trek je partner mee en maak er samen een paastastisch weekend van!

Wiewatwaar: zaterdag 31 maart van 20.30 tot 0.00 uur. Je betaalt €6,- per persoon. Studenten betalen €5,-. Koop je tickets hier. 


Meer over Dansschool Wesseling ontdekken?

Dansschool Wesseling dansscholen

Gesloten19:00 - 21:30

Buitenwatersloot 327, Delft

Bekijk meer:dansscholen

Paasstukje maken

Wat te doen met Pasen voorjaarsstukje
Foto: Facebook Bij Ons

Nu het voorjaar weer voor de deur staat, is Pasen 2018 dé tijd om je woonkamer op te fleuren. Wees lekker CreaBea en geef je op voor de workshop voorjaarsstukje maken van Bij Ons. Je gebruikt hiervoor allerlei soorten paasmaterialen als blauwe druifjes, irissen en crocusjes. Superleuk voor op de tafel, zowel binnen als buiten!

Wiewatwaar: 31 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Je betaalt €25,- inclusief mand of dienblad, bolletjes en ander materiaal. Iets te eten en te drinken krijg je er gratis bij.


Meer over Bij Ons Delft ontdekken?

Bij Ons Delft lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Dijkshoornseweg 177, Delft

Bekijk meer:lunch

Samen zingen

Wat te doen met Pasen Paasjubel
Foto: Facebook Paasjubel Delft

Zing de longen uit je lijf tijdens de jaarlijkse Paasjubel op eerste paasdag in Delft. Op de Markt kun je ook dit jaar weer lekker meezingen met de mooiste en leukste paasliedjes. En als je niet zo’n goede zangstem hebt, kun je natuurlijk ook komen luisteren onder het genot van een drankje bij één van de tentjes op de Markt.

Wiewatwaar: zondag 1 april van 14.30 tot 15.30 uur. 

Paasbrunchen of lunchen

Pasen winkels open

Wie geen zin heeft een heel paasontbijt, brunch of lunch klaar te maken, kan lekker buiten de deur eten. Zo kun je op tweede paasdag bij De Brasserij terecht voor een luxe brunch inclusief paaseieren zoeken voor de kids.  Voor de vis- en vleesfans onder ons kun je eerste paasdag ook terecht bij ’t Boterhuis voor een broodje gebakken ei of gerookte zalm.  En natuurlijk mag het paasbrood niet ontbreken. Deze serveert Jans Delft als ontbijt en lunch op beide paasdagen samen met wentelteefjes en granola. Keuze genoeg dus!

Wiewatwaar: verschillende locaties met verschillende prijzen.

Lammetjesdag bij Vockestaert

vockestaert lammetje
Foto Facebook Vockestaert

Er worden nu op veel kinderboerderijen lammetjes geboren, maar bij Vockestaert in Schipluiden hebben ze er een speciale dag voor uitgetrokken. Zo kun je op tweede paasdag niet alleen langskomen voor het aaien van de schattige diertjes, maar je kids kunnen ook een slootexpeditie doen, boogschieten of marshmallows roosteren. En voor je dagelijkse beweging kun je aan het eind van de middag mee met een echte herder en zijn kudde. Lekker actief!

Wiewatwaar: maandag 2 april van 12.00-16.00 uur aan de Woudweg 26. De toegang is €2,50 per persoon.

Paaseieren beschilderen

Paaseieren

Als je kind van kleuren houdt, is een bezoekje aan Museum Prinsenhof Delft een aanrader. Hier kunnen je kids op tweede paasdag eieren versieren met stiften. De workshop staat onder begeleiding van een docent die uitlegt hoe je de eitjes in Art Nouveau-stijl kunt versieren. Zo leren je kinderen ook nog eens wat bij.

Wiewatwaar: maandag 2 april van 13.00-16.00 uur in de educatieruimte van Museum het Prinsenhof. De kosten zijn €3,-, exclusief de entree. De workshop is voor kinderen vanaf zes jaar. Aanmelden kan aan de balie op de dag zelf of via [email protected]


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Pannenkoeken versieren en live cooking event

kok koken vacatures

Bij Meubel & Slaaphuys is er genoeg te doen voor jou en je kinderen. Zo vindt er een live cooking event plaats voor volwassenen. De kinderen kunnen daarnaast hun eigen paaseieren verven of pannenkoeken bakken. Je lunchtrommel kun je thuis laten, want een chefkok zal voor het oog van de gasten lekkere hapjes en drankjes klaarmaken.

Wiewatwaar: maandag 2 april van 10.00-17.00 uur.


Meer over Meubel & Slaaphuys Delft ontdekken?

Meubel & Slaaphuys Delft woonwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Bellweg 8-12, Delft

Bekijk meer:woonwinkels
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.