Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op vakantie in Delft: 5 x zo waan je je toch in Italië

Door Danique Beijer 31 mei 2020

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen deze zomer thuis blijven. Maar je kunt je ook op vakantie wanen in eigen stad! Je hoeft namelijk Delft niet uit om buitenlandse sferen te proeven. Op deze vijf manieren doe je net alsof je in Rome, Pisa of Florence bent! 

Let op: ga je op pad? Hou je aan de regels van het RIVM.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Begin de dag met een cappuccino

kopie koffie en printplezier delft (1)

Natúúrlijk begin je je Italiaanse ‘vakantie’ in Delft met een lekkere cappuccino, zoals het een echte Italiaan betaamt. Om je ontbijtje compleet te maken neem je er een croissantje of een ander gevuld, zoet broodje bij. Wil je het echt op zijn Italiaans aanpakken? Dan eet en drink je dit alles terwijl je staat aan de bar.

Na 1 juni kun je weer terecht bij verschillende horecaondernemingen. Misschien kun je jouw koffie opdrinken in het ochtendzonnetje op één van de vele terrassen in Delft.

Marmeren beelden bekijken in de Oude en Nieuwe Kerk

oude en nieuwe kerk delftVoor het enige echte Michelangelo-gevoel breng je een bezoekje aan de Oude en Nieuwe Kerk. De marmeren beelden van Vermeer, Piet Hein en Willem van Oranje zorgen ervoor dat je je waant in een echt Italiaans museum.

(Let op: De kerken zijn tijdelijke gesloten in verband met het coronavirus. Op 1 juni zullen de deuren weer openen. Hier kun je meer informatie vinden.)

Uitgebreid lunchen

il tartufo (1)

Lunchen doen we vandaag als een échte Italiaan, dus dat betekent: lekker uitgebreid en rustig aan. Je kunt bijvoorbeeld wat lekkers halen bij Il Tartufo. Je kunt voor een van die overheerlijke broodjes gaan, maar als échte Italiaan lunch je natuurlijk warm. Hmm, een lekkere lasagne en een wijntje gaan er prima in…

(Let op: Il Tartufo heeft vanwege het coronavirus aangepaste openingstijden en regels voor bezoekers. Je leest ze hier.)

Eten bij Stromboli

stromboli delft
Foto: Stromboli

Tot 1 juni moeten we het nog even doen met een thuisdiner, maar gelukkig zijn er op verschillende plekken heerlijke Italiaanse gerechten te bestellen. Onder meer: Stromboli, Ciao Express Delft, De Pizzabakkers, Il Peperoncino en nog veel meer plekken.

Na 1 juni is uit eten op reservering weer mogelijk. Als je trek hebt in een lekkere pizza of pasta, kun je in Delft op héél veel plekken terecht. Je kunt dan bijvoorbeeld reserveren bij een van deze pizzeria’s in Delft.

Tijd voor een passeggiata!

gracht delft grachten

Na als dat heerlijke eten is het tijd voor een passeggiata: het traditionele wandelingetje na het eten. Flaneer langs de Delftse grachten en maak intussen een praatje met je kennissen (natuurlijk op 1.5 meter afstand) – voordeeltje als je in eigen stad op vakantie gaat. En als je dan tóch op weg bent, kan je net zo goed een laatste stop maken bij een ijssalon. Want een dagje Italië zonder ijs is natuurlijk niet compleet.

Lees meer

Wim van Erotiekshop Helen: ‘Door Fifty Shades of Grey werd het drukker in de winkel’

Al 9 jaar lang zit Erotiekshop Helen op de hoek van de Brabantse Turfmarkt. Dagelijks helpen Wim Kar...

MAG DAT: Posters aan een lantaarnpaal hangen voor je vermiste kat?

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Maar als je kat Luna of Tijger wat langer van huis...

Duinrell, Blijdorp en meer: 7 x deze amusementsparken in de regio zijn weer open

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de a...

Zo ziet een filmpje pakken er straks uit in de Delftse bioscopen

Veel filmliefhebbers baalden als een stekker toen de bioscopen moesten sluiten vanwege het coronavir...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.